Početna Eco Kotorani sjutra čiste obalu od Mua do Žute plaže, Škurdu i Gurdić

Kotorani sjutra čiste obalu od Mua do Žute plaže, Škurdu i Gurdić

0

Volonteri NVO Naša akcija organizovaće sedmu akciju čišćenja obale u Kotoru, pridružujući se obilježavanju Dana planete Zemlje.

Planirane su dvije akcije. Prva je kroz poziv “Dan planete Zemlje: koje podržava JP Morsko dobro, čišćenje obale od početka Mua kod MUP-a do Žute/glavne gradske plaže.

Picerija i restoran

Druga je kroz projekat “Mladi za čist Jadran” koje su podržali BeMed i fondacija Princ of Monaco čišćenje podmorija od gradskog parka do ljetnjeg bazena.

Dodatno akcija ce obuhvatiti i čišćenje Škurde i Gurdića, obalni dio ove lokacije, kao i ušće kanala u more na ovom potezu.

Partneri u projektu su: NVO Koltrina, Kulturni centar “Nikola Djurkovic”, Triatlon klub Kotor, planinarski klub “Vjeverica”, TO Kotor, Kotorski festival pozorišta za djecu, kao i mladi sa sjevera Crne Gore klub mladih NVO Euromost. Logističku podršku pružaju Sekreterijat za Zaštitu životne sredine Kotor, Komunalno Kotor doo i firma Kotor Bay.

Iz NVO Naša akcija pozivaju sve zainteresovane građanke i građane, organizacije i institucije da im se pridruže u obilježavanju Dana planete Zemlje, sjutra, u 9:30 časova u glavnom gradskom parku.  Akcija je planirana da traje do 13 časova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code