Početna Društvo KOTORANIN ĆE MORATI DA PLATI PARKIRANJE U NOVOM

KOTORANIN ĆE MORATI DA PLATI PARKIRANJE U NOVOM

0

pauk_u_akcijiVlasnik „FIATA“, kotorske registracije, biće neprijatno iznenađen kada ne nađe svog četvorotočkaša uredno parkiranog u centru Herceg Novog, preko puta gradskog parka. Uz asistenciju komunalne policije, u ranim popodnevnim časovima odnio ga je „pauk“.

I još jednom pitanje, zašto takva mjera, da li je po propisu nositi vozila sa parkinga i zašto se samo ne napiše kazna za neplaćen parking?

Picerija i restoran

– Zato što  je to rađeno već 12 puta – kaže direktor Agencije za parking, Mišo Matković. Po njegovim riječima, vlasnik je nedostupan, mada često boravi u Herceg Novom, gdje nikada ne plaća parking, što mu se, kaže Matković, ne bi moglo tolerisati u njegovom Kotoru.

 

– Cilj intervencije „paukom“ jeste da se dođe do podataka o vlasniku kome tek slijedi prekršajni postupak. Kada preuzme auto on će platiti samo troškove pauka oko 40 eura, a nagomilane kazne koje su dostigle 60 eura, Agencija će potraživati u sudskom postupku – objašnjava Matković.

On dodaje, da veoma često, naročito ljeti, vozači sa strane ne plaćaju parking, računajući da će izbjeći kaznu odlaskom iz Herceg Novog.

– O svima postoji uredna  evidencija i angažovanje „pauka“ je krajnja mjera da bi se došlo do podataka o nesavjesnim vozačima, koji treba da znaju da se parking u centru grada mora platiti. I to samo 50 centi – podsjeća  Matković.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code