Početna Kultura KotorArt Don Brankovi dani muzike dobitnici EFFE Label-a

KotorArt Don Brankovi dani muzike dobitnici EFFE Label-a

0

Nakon dodjeljene najprestižnije nagrade u oblasti turizma u Crnoj Gori “Wild Beauty Award” za manifestaciju godine, KotorArt Don Brankovi dani muzike dobitnici su i evropskog priznanja – etikete EFFE.

Riječ je o evropskom pečatu kvaliteta za izvanredne umjetničke festivale koji pokazuju njihov angažman u području umjetnosti, uključenosti zajednice i međunarodne otvorenosti, saopštila je PR služba Međunarodnog festivala KotorArt.

Picerija i restoran

EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe/Evropa za Festivale, Festivali za Evropu) predstavlja akciju koju je pokrenula Evropska Asocijacija Festivala (EFA) koju podržavaju Evropska komisija i Parlament. EFFE privlači pažnju publike kroz bazu podataka koja služi svim vrstama interakcija i inicijativa koje prepoznaju rad različitih evropskih umjetničkih festivala.

Festival KotorArt Don Brankovi dani muzike sada se može naći na sajtu www.festivalfinder.eu koji predstavlja online bazu za pretraživanje  festivala gdje publika otkriva sve festivale umjetnosti, od muzike do pozorišta, uličnih umjetnosti do plesa i književnosti u 45 zemalja u Europi. Stranica je ukorijenjena i njome upravlja od zajednica festivala uz podršku Evropske Unije.

Na stranici se mogu naći svi evropski festivali, dok samo neki od njih nose pečat kvaliteta tj. EFFE Lebel.

U Crnoj Gori ovu prestižnu etiketu nose još i Kotorski festival pozorišta za djecu i budvanski Grad teatar.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code