Početna Oko nas Kotor KotorArt projekcije: Dva Vulekovićeva ostvarenja za proslavu Dana planete Zemlje

KotorArt projekcije: Dva Vulekovićeva ostvarenja za proslavu Dana planete Zemlje

1

Međunarodni Festival KotorArt Don Brankovi dani muzike putem društvene mreže Facebook, sa velikim interesovanjem pratilaca, emituje dokumentarna filmska ostvarenja, porudžbine festivala, kao i druge filmske sadržaje vezane za postavljenu temu, u okviru projekta „KotorArt projekcije“.

Foto: Pixabay

Danas su na programu dva dokumentarna filma reditelja Dušana Vulekovića, “Vraćanje moru” i “Južina”.

Ova ostvarenja emitovaće se u 20h na Facebook stranici festivala KotorArt, a mogu se pogledati preko adrese www.facebook.com/kotorart/live

-Film “Vraćanje moru” je porudžbina Festivala iz 2018. godine kada nam je u fokusu bila tema ekologije. Iste godine priredili smo i premijeru nesvakidašnje kompozicije Ramba Amadeusa, takođe porudžbinu festivala na istu temu, pod nazivom Pasija po Steli. Za ostvarenje filma “Južina”, najbolje govore riječi samog reditelja – za ljude iz Boke, jugo je više od vjetra- napominju organizatori.

Odlučeno je da oba filmabudu emitovana na Dan planete Zemlje, jer za glavne motive imaju međusobni odnos prirode i čovjeka, i tanku liniju balansa koju našom nepažnjom lako izgubimo. Ona je naročito osjetljiva u filigranski delikatnim prostorima prirode, neobično lijepog sklada, kakvi još uvijek postoje u Boki.

-Očuvanje i svijest o prirodi je važan aspekt našeg Festivala i već nekoliko godina na ovaj datum organizujemo različite akcije kao i edukativne radionice za osnovce i srednjoškolce. Ove godine, zbog aktuelne situacije, trudimo se da putem društvenih mreža utičemo na svijest ljudi o važnosti ove teme ne samo za živote naše, već i budućih generacija.

Reakcije koje dobijamo, kao i broj pregleda, potvrđuju da pratioci naše facebook stranice (njih više od 10 000) visoko vrijednuju sadržaje koje osmišljavamo i dijelimo sa njima- ističu iz KotorArta.

Ovo je još jedan način aktivnog doprinosa nacionalnim kampanjama #OstaniDoma i #ŽivimoKulturu.

1 komentar

  1. Mali Vuleković baš ima bokeškog mota i šarma u ovim kratkim filmovima. A opet nije staromodan nego generacijski ironičan. Šteta što Novi nema sličnih autora, ili ako ih ima grad ne stoji iza njih.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code