Početna Oko nas Kotor Kotorski kolegijum bez dogovora, Dragica Perović čeka mišljenje Ministarstva

Kotorski kolegijum bez dogovora, Dragica Perović čeka mišljenje Ministarstva

2

Kolegijum u Kotoru nije odredio datum sjednice Skupštine opštine. Iz DPS-a optužuju predsjednicu Dragicu Perović da to ne želi da učini. Kažu da će, shodno poslovniku, sami zakazati zasijedanje, na kojem planiraju da izaberu novog predsjednika Opštine Kotor.

FOTO: RTCG

Kako je za Radio Crne Gore saopštio odbornik DPS-a Željko Avramović, Perović je na Kolegijumu saopštila da čeka mišljenje Ministarstva javne uprave i dok ne dobije dalja tumačenja, odbija da sazove sjednicu.

Picerija i restoran

U saopštenju predsjednica Skupštine Dragica Perović je najavila da će sjednicu zakazati u zakonom predviđenom roku.

Predsjednica kotorske Skupštine Dragica Perović obratila se Ministarstvu javne uprave za davanje mišljenja i instrukcija za dalji rad. Ona je danas održala sjednicu Kolegijuma kotorske Skupštine, koja je sazvana na osnovu zahtjeva koji su joj upućeni sa više adresa, od odbornice URE i Kluba Socijalističke narodne partije (SNP), kao i od strane više od trećine odbornika, novoformirane odborničke većine.

Kolegijum danas nije odredio datum održavanja sjednice kotorske Skupštine.

Perović je kazala da je njen rad i ponašanje pod ozbiljnim monitoringom, prije svega stručne, a zatim i laičke javnosti.

– Mene sve ovo dodatno obavezuje da vodim računa i strogo radim po zakonu. Nakon što su prisutni predstavnici političkih konstituenata kotorskog parlamenta iznijeli stavove, na meni je sada da u narednim danima, u skladu sa Ustavom i Zakonom o lokalnoj samoupravi odlučim, o čemu će javnost biti obaviještena – poručila je ona.

Nakon što je opozicija u kotorskom parlamentu, na čelu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), smijenila predsjednika opštine Vladimira Jokića, iz DPS-a su najavili pokretanje inicijative za izbor novog čelnika te opštine.

Kotorska Skupština, poslije smjene Jokića, 24. aprila, nije zasijedala.

2 Komentari

  1. Hvali se koristi kad želiš o nekome pohvalno da se izraziš,a ne ovako kao ti što lupaš i prozivaš pismenog i dobrog momka.Imaš u Radničkom Univerzitetu neke časove pravopisa ,jer vidim da si često bježao iz škole.

    3
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code