Početna Oko nas Kotor Kotorski parlament biti ili ne biti: Za ili protiv Jokića, za ili...

Kotorski parlament biti ili ne biti: Za ili protiv Jokića, za ili protiv referenduma o Luci

0

Što god da odluči 17 odbornika, ili prosta većina u kotorskoj Skupštini danas, jedino ako to budu odbornici vladajuće i nesložne koalicije to će značiti njen opstanak.

Nezahvalno je bilo što prognozirati nakon što je jedna članica vlasti-SDP, opet sinoć na Opštinskiom odboru u cijelosti podržala osnovanost zalaganja svog Odborničkog kluba u Skupštini opštine, time i smjenu Jokića.

Jer, OO SDP Kotor ovlastio je Odbornički klub da istraje i na sve tri tačke iz poziva Predsjedništva SDP-a za prevazilaženje političke krize u Kotoru na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta.

– OO SDP Kotor ponovo ističe spremnost da i dalje, uprkos kontinuiranom blaćenju bez presedana, od pojedinih članica vladajuće većine, pokuša očuvati vlast unutar postojeće većine, pokušavajući da pruži skroman doprinos borbi građana na protestima “ODUPRI SE 97000” – navode u saopštenju iz OO SDP Kotor.

Podsjetimo da je inicijativu za smjenu Jokića pokrenuo kotorski SDP nezadovoljan njegovim radom i odlukama, posebno oko pristanka na koncesioni ugovor za Luku Kotor i dogradnju Luže za vez megakruzera. Inicijativa je dobila podršku kotorske opozicije na čelu sa DPS-om.

Onda je SDP rekao da će inicijativu povući ukoliko Jokić prihvati da se organizuje lokalni referendum  sa pitanjem: Da li ste da se dogradi LUŽA (operativna obala luke Kotor) za vez megakruzera?

Ubrzo je uslijedio Jokićev odgovor da pristaje na referendum ako SDP povuče inicijativu za njegovu smjenu i njegovi odbornici dođu na Skupštinu da bio bio izglasan budžet za ovu godinu.

Neformalna grupa građana Kotora najavila je za 11 časova ispred zgrade Skupštine opštine novi protest pod nazivom “Ne damo Kotor!”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code