Početna Oko nas Kotor Kotorski rotarijanci donirali 60 tableta i internet paketa osnovcima u Kotoru i...

Kotorski rotarijanci donirali 60 tableta i internet paketa osnovcima u Kotoru i Tivtu

2

Članovi Rotari kluba Kotor su u Poslovnom Centru Vukšić- D event uručili šezdeset tablet uređaja i internet paketa direktorima tivatskih i kotorskih osnovnih škola. Ukupna vrijednost donacije je 7.200 eura.

Foto: Rotari Klub

Rotari klub Kotor je u saradnji sa „Telenorom“ pokrenuo humanitarnu akciju pod nazivom ‘POBIJEDIMO ZNANJEM’ usmjerenu prema kotorskim i tivatskim osnovcima iz socijalno ugroženih porodica, kako bi bili u mogućnosti da u specifičnim uslovima izazvanim pandemijom koronavirusa nesmetano prate nastavu u novoj školskoj godini. Svaki paket sadrži tablet ‘Alcatel’ 3T 8, slušalice i 50 GB mobilnog Interneta mjesečno do kraja školske 2020/21 godine.

Vrijedne donacije primili su direktori i predstavnici OŠ. ‘Narodni heroj Savo Ilić’ Kotor, OŠ. ‘Njegoš’ Kotor, OŠ. ‘Drago Milović’ Tivat, OŠ. ‘Branko Brinić’, OŠ. ‘Ivo Vizin’ Prčanj, OŠ. ‘Veljko Drobnjaković’ Risan i OŠ. ‘Nikola Đurković’.

Pored sopstvenih sredstava Rotari kluba Kotor, akciju ‘Pobijedimo znanjem’ podržala su brojna preduzeća i pojedinci, Rotari i Rotarakt klubovi iz okruženja i brojni članovi rotarijanske zajednice koji su izdvojili sredstva za ovu namjenu.

-Na predlog direktora OŠ. ‘Njegoš’ Kotor, Dragutina Šćekića, došli smo na ideju da učenicima koji su u stanju socijalne potrebe omogućimo da i u vanrednim okolnostima mogu da prate nastavu sa svojim vršnjacima u vremenu velikih zdravstvenih i ekonomskih izazova sa kojima se svi suočavamo. Shodno potrebama koje su škole u kotorskoj i tivatskoj opštini iskazale pred sebe smo postavili zahtjevan zadatak da prikupimo sredstva za nabavku 50 tablet uređaja. Da humanost nema granica još jednom je potvrđeno kada smo samo nakon nekoliko dana, zahvaljujući velikom odazivu sponzora i ljudi velikog srca uspjeli da prevaziđemo prvobitni plan i sakupimo novac za 60 paketa – kazao je predsjednik Rotari kluba Kotor, Dušan Vukšić.

U ime osnovnih škola iz kotorske i tivatske opštine direktor O.Š. ‘Njegoš’ Kotor, Dragutin Šćekić je istakao da je ovo zaista nesebičan gest.

– Vi ste pokazali da je društvena odgovornost nešto što Rotari klub Kotor baštini kao integralni dio svog angažovanja, a ovo je samo jedna u nizu akcija koje ste sproveli za dobrobit zajednice u sferi obrazovanja. Ovo je zaista nešto što će pomoći velikom broju djece u vremenu kada smo prinuđeni da razmišljamo i djelujemo na drugačiji način. Mi ćemo učiniti sve da ovo što ste vi uradili iskoristimo na najbolji mogući način-istakao je, pored ostalog, Šćekić.

Pandemije dođu i prođu, a znanje nam uvijek ostaje i zato -POBIJEDIMO ZNANJEM’- poručili su kotorski rotarijanci.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code