Početna Društvo Kotorski srednjoškolci uspješni na inovativnoj radionici

Kotorski srednjoškolci uspješni na inovativnoj radionici

0

Laboratorija za inovacije Kreaktivator organizovala je proteklog vikenda trinaestu UpShift radionicu na kojoj su učestvovali mladi iz cijele Crne Gore, a jedan od odabranih timova činili su mladi volonoteri NVO Naša akcija.

Nakon tri dana vrijednog rada učesnica su žiriju predstavili kreirana rješenja za probleme u svojim zajednicama koje su prepoznali. Kotorski tim sačinjen od Nađe Srdić, Ivane Rapovac, Dejane Vujković nagrađen je sa 2000 eura za poboljšanje uslova u osnovnoj školi Njegoš u Škaljarima sa fokusom na uređenje dvorišta i fiskulturne sale ove ustanove.

Četvrta članica tima, Jelena Petrović nije bila u mogućnosti da učestvuje zbog školskih obaveza ali će sa ostalim volonterima svakako pomoći u realizaciji projekta.

Laboratorija inovacija za mlade Kreaktivator je inicijativa nastala pod okriljem Unicef Montenegro, finansirana od strane ING i podržana od Ministarstva prosvjete Crne Gore, a implementirana od strane NVO DigitalizujMe.

NVO Naša akcija za svaki poziv motiviše svoje mlado članstvo da se prijavi na UpShift radionice kako bi stekli znanje ove vrijedne vannastavne edukacije.

“Za sada je preko 30 članova naše NVO prošlo kroz UpShift radionice, i smatramo da sa stečenim znanjem mladi se mnogo više angažuju generalno u realizaciji projekata i pokreću aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama. Ovakvu vrstu obrazovanja nemoguće je steći u našem obrazovnom sistemu, te su ovakve radionice neizmjerno bitne za edukaciju mladih.” kažu iz NVO Naša akcija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code