KOTORSKI SUD ODBIO ZAHTJEV MJEŠTANA ZA VRAĆANJE ZEMLJE

KOTORSKI SUD ODBIO ZAHTJEV MJEŠTANA ZA VRAĆANJE ZEMLJE

85
0
Podijeli

golf vjezbaliste4– Tužbeni zahtjev građana Kotora i Tivta je odbijen i to smo u preduzeću “Bokaprodukt Montepranzo”, očekivali. Na osnovu toga smo i gradili odnos sa investitorom “Boka grupom”. Investicija ni u jednom momentu nije dovedena u pitanje – ovako je predsjendik Odbora direktora ovog Akcionarskog društva, čiji je vlasnik država, Andrija Radman, prokomentarisao za Radio Jadran presudu Osnovnog suda u Kotoru i tvrdnje da je ona u korist mještana Kotora i Tivta.
I danas su prisutna različita tumačenja presude Osnovnog suda koja se odnosi na povraćaj zemljišta na prostoru bivšeg poljoprivrednog dobra u Tivtu, na kome kompanija „Boka Group” namjerava da gradi golf teren. golf vjezbaliste radmanPrema izjavi sudije Srđana Klikovca, koji vodi postupak, Sud je donio djelimičnu presudu kojom se tužbeni zahtjev odbija kao neosnovan. Pojašnjavajući presudu, sudija Klikovac je ponovio da je odbijen tužbeni zahtjev svih tužilaca i u odnosu na sve te katastarske parcele, koje su navedene u izradi.
“Da ne bi bilo nejasnoća i nedoumica, je li odbijen ili ne tužbeni zahtjev napravio sam rješenje o ispravci, odnosno dopuni”, izjavio je za Radio Tivat sudija Klikovac, navodeći da će se, kad po žalbi predmet pođe u Viši sud i kad se vrati, postupak nastaviti u odnosu na ostale nepokretnosti i naravno i tu će se donijeti odgovarajuća odluka”.
– Ukoliko se utvrdi u ovom ili nekom drugom postupku da treba dodatno obeštetiti građene, to će se i uraditi, ali to ni u jednom momentu ne dovodi u pitanje raspolaganje samim zemljištem i ni u jednom momentu ne može se dovesti u pitanje da li će ili neće biti vraćeno to zemljište nekome. Ono je vlasništvo AD “Montepranzo-Boka produkt” Tivat i kao takvo je ustupljeno u dugoroični zakup investitoru – rekao nam je Radman. Investicija će biti nastavaljena u oktobru kako je i predviđeno.
Inače, zastupnik građana Mato Marović je zadovoljan sudskom odlukom i ne priznaje nikakva naknadna tumačenja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code