Početna Društvo KOTORSKI UGOSTITELJI OBUSTAVILI ŠTRAJK!

KOTORSKI UGOSTITELJI OBUSTAVILI ŠTRAJK!

0

IMG_0856Poslije pet dana štrajka kotorski ugostitelji odlučili su da otvore lokale u starom gradu. To je rezultat skoro tročasovnih razgovora sa predsjednicom opštine Marijom Ćatović. Do kasno popodne ni danas se nije mogla popiti kafa u Starom gardu u većini lokala. Njihovi vlasnici su prevrnuli stolove i stolice u znak protesta što im lokalna vlast ne daje da rade do ponoći, a vikendom i do jedan ujutru.

Ipak, predsjednik NVO „Unija privatnih poslodavaca“ Rajko Milunović kazao nam je nakon razgovora sa čelnicima opštine:

– Vratićemo se našim normalnim aktivnostima i na ovaj način ćemo prekinuti štrajk, ili obustavu rada. Po svim tačkama smo našli zajedničko rješenje, na obostrano zadovoljstvo. Presjendica opštine je pokazala želju da nam izađe u susret. Ljudi su nas pogrešno shvatili, jer smo samo htjeli da budemo svi zadovoljni, ali ništa mimo zakona. Htjeli smo da korigujemo opštinsku odluku i da radimo kao i svi kafići u Crnoj Gori – objašnjava Milunović.

– Tek kada se promjeni opštinska odluka o radnom vremenu kotorski ugostitelji  mogu raditi do 24 časa, ali ne i do jedan sat, jer to nije po zakonu i to nećemo dozvoliti – kategorična je Marija Ćatović.

IMG_0861Ona je kazala da neće odustajati od utvrđenih cijena zakupa terasa, jer su  povoljnije od okruženja. Terase će se prostirati samo u okviru propisnaih gabarita, a za dobijanje rješenja za njihovo korišćenje lokalna adminisrarcija neće više praviti biznis barijere. Osima toga:

– Radićemo urbanistički projekat Starog grada, on će biti na javnoj raspravi, ali moram isto tako da napomenem da ovaj grad neće biti prekriven šatorima, kao što to kaže većina turista koja ovdje dođe, nego će biti prikladnim, jedoobraznim  suncobranima i mobijlijarom koji odgovara gradu – ističe Ćatovićka.

Ispostavilo se da je dogovor uvijek moguć, a na pitanje je li se na njega moralo čekati toliko dugo i da li je uopšte trebalo da se diže ovakva galama dok traje vanredno stanje u Crnoj Gori, Marija Ćatović ističe da im je u opštini od ovakvih problema vlasnika lokala u vanrednim prilikama u Crnoj Gori  bilo, ipak, prioritentnije da pomognu onima koji su egzistencijalno ugroženi, sjeveru Crne Gore, ali i selima u zaleđu Kotora.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code