Početna Oko nas Kotor Kotorski vatrogasci iz kanjona spasili mladi ruski par

Kotorski vatrogasci iz kanjona spasili mladi ruski par

2

U kanjonu Škurde iznad Kotora, sinoć su kotorski vatrogasci izveli akciju spasavanja dvoje zalutalih turista ruskih državljana.

FOTO: Skala radio

Kako je komandir Službe zaštite i spasavanja, Maksim Mandić kazao za Skala radio, nakon dojave iz Operativno komunikacionog centra, u 20 sati i 25 minuta, da su dvije mlađe osobe zalutale u reonu kanjona Škurde, sedam vatrogasaca podijeljenih u dvije grupe uputili su se u potragu za njima.

Lociranje izgubljenih turista olakšalo je to što su imali internet konekciju i mobilnim telefonom su uspjeli poslati lokaciju, kazao je Mandić.

Kotorski komandir je objasnio da je jedna ekipa išla samim kanjonom, a druga kanicama preko Špiljara do kuće Perovića, kako bi i sa te strane došli do kanjona.

Nakon sat i deset minuta, spasioci su uspjeli doći do zalutalih turista, spustiti ih i doveli u Kotor.

Mjesto na kome su se nalazili bilo je veoma riskantno i nepristupačno za njih, jer su došli do vodopada rijeke Škurde, odakle se sami ne bi mogli bezbjedno vratiti, objasnio je Mandić.

Kompletna akcija je trajala do 23 sati i 30 minuta kada su se spasioci sa mladim ruskim parom spustili na Tabačinu i doveli ih do Službe zaštite i spasavanja, a odatle ih vatrogasnim vozilom prevezli do Radovića gdje borave.

2 Komentari

  1. Dajte vise pocnite kaznjavati ove budale koje se sami zapute u avanturu.Zar treba neko od spasilaca da glavu izgubi pa da se konacno pocnemo pravilno odnositi prema ovom problemu?

    12
    1
  2. Postoji li u ovim slucajevima kakva kazna za ove avanturiste radi cije gluposti nasa mladost, po sluzbenoj duznosti, mora da rizikuje zivote?

    9
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code