Početna Politika Kovačević u ponedjeljak postaje prvi čovjek Nikšića!

Kovačević u ponedjeljak postaje prvi čovjek Nikšića!

7

Nosilac liste “Za budućnost Nikšića” Marko Kovačević postaće u ponedeljak predsjednik Opštine Nikšić.

Novoimenovani predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković sazvao je za ponedeljak 10. maj sjednicu lokalnog parlamenta, na čijem će se dnevnom redu jedino naći izbor predsjednika Opštine Nikšić.

Sjednica će se, sa početkom od osam časova, održati u sali 1, zgrade Skupštine Opštine.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici, potpredsjednik Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Nemanja Vuković izabran je za predsjednik Skupštine opštine Nikšić.

Na proteklim lokalnim izborima u Nikšiću koalicije koje vrše vlast na državnom nivou, osvojile su ukupno 22 mandata od 41 odborničkog mjesta u nikšičkoj Skupštini.

Koalicija Za budućnost Nikšića, koju predvodi Demokratski front, dobila je 11 mandata, a deset koalicione liste Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić, na čelu sa Demokratama i jedan Crno na bijelo-Može Nikšić.

Koaliciji Evropski tim za Nikšić, koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS), pripalo je 18 mandata, što je pojedinačno najbolji izborni rezultat.

Narodni pokret Miodraga Davidovića Za vaskrsenje Nikšića ima jedan odbornički mandat, dok Socijademokratska partija(SDP) Srcem za Nikšić nije uspjela da pređe cenzus.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Nikšiću imalo je 58.833 građana, od kojih je oko 82 odsto glasalo za jednu od šest izbornih listi.

7 Komentari

    • On o svom trosku,a Becic,sticena licnost kako kaze Katic,na racun svih nas,a za privatnu stvar.Koliko smo kritikovali Milove ministre u predizborne kampanje i za drzavne izbore,a kamoli ucesce u lokalne.Ali evo to se ne mijenja.Becic sa svom pratnjom svaki dan po HN.

      15
      7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code