Početna Turizam Kraj novembra sa preko 2.000 gostiju u Herceg Novom

Kraj novembra sa preko 2.000 gostiju u Herceg Novom

2

U Herceg Novom boravi 2.072 registrovanih turista, što je za 32% više u odnosu na isti period lani, pokazuju posljednji podaci Turističke organizacije Herceg Novi.

Herceg Novi

Od tog broja, 1.609 je stranih gostiju, a 463 domaćih. Skoro da je isti broj gostiju u privatnom smještaju, u kom boravi 1.048 gostiju i u hotelima gdje je registrovano 1.024.

Dobra posjeta hercegnovskoj opštini je praktično “nastavak” dobre posjete i tokom sezone. To potvrđuje i Informacija o kvalitativnim i kvantitativnim rezultatima ljetnje turističke sezone koju je juče usvojila Vlada, prema kojoj je ovogodišnja ljetnja turistička sezona nadmašila prošlogodišnju rekordnu i to za oko 11 odsto po broju turista i za 7,3 odsto po broju noćenja.

Kako je saopšteno nakon sjednice, poseban uspjeh predstavlja činjenica da je rekordna posjećenost zabilježena u predsezoni i postsezoni.

„U aprilu i maju je Crnu Goru posjetilo 25,7 odsto turista više nego u predsezoni prošle godine, a u septembru i oktobru 20,2 odsto turista više nego u postsezoni 2018. Tokom prvih devet mjeseci ove godine našu zemlju je posjetilo oko sedam odsto turista više nego u cijeloj 2018. godini“, kaže se u saopštenju.

Zaključeno je da informacije o turističkim rezultatima ubuduće uključuju i predsezonu i postsezonu, budući da Crna Gora postaje cjelogodišnja turistička destinacija.

Prihodi Crne Gore od inostranih gostiju povećani su u prvih devet mjeseci ove godine za 9,27 odsto u odnosu na prvih devet mjeseci prošle.

„Aerodromi Crne Gore su u istom razdoblju opslužili osam odsto više putnika, dok je Nacionalne parkove posjetilo do 20. oktobra ove godine 32 odsto više gostiju nego u istom periodu prethodne“, navodi se u saopštenju.

Informacija sadrži i podatak da je rast prometa u planinskim opštinama u prvih devet mjeseci ove godine porastao je za 24,12 odsto .

2 Komentari

 1. Je li dosta više ovog statističkog zamajavanja koje lansira TO Herceg Novi?
  Najbolje da još pruže statističke podatke koliko je više turista u odnosu na
  Titovu Jugoslaviju ili kraljevinu Jugoslaviju!
  Masovni turizam može dovesti samo do toga da HN ubrzanim tempom
  uništi svoje Bogom dane prirodne resurse i dođe na zao glas, pa ga
  čitav kulturni i civilizovani svijet počne izbjegavati.
  Orijentisanje na masovni turizam je samo nepokolebiv znak koliko su oni
  koji upravljaju turizmom ograničenog intelekta.

 2. Draga TO Herceg Novog…da nastavim u vašem stilu…
  Lažete 30% vise nego prošle godine, ne bi li opravdali sav utrošen NAŠ novac, na vaša kojekakva sr***a……
  U kojim hotelima u HNovom ima popunjenih 500soba trenutno?Čedovi hoteli NE RADE, jer bahati gazda neće da placa…. Malo ACD, možda Lighthouse, poneko u Banju II, ako radi….. Imate cca 500 ljudi u palmon-u, koje nije teško prebrojati, jer ste, skoro u centar Igala dozvolili da se parkira DESET AUTOBUSA!!!!!!! Ne smetaju mi, naprotiv, neka rade ljudi……učite od boljih…. Pa u Dubrovnik, na ulaz starog grada, Pile i Ploče, samo ukrcaj – iskrcaj putnika je 100 (STO) Eura za autobus, pa onda na parking, na Bogen ili Babin kuk, koga isto platite…. Micite ih na onaj šljunak ispod Titove vile, stavite obezbjeđenje….. Kada pada kiša, na tom potezu, mala je vjerovatnoća da vas neko ne okupa kad prolazite…..plus sto tada bahati roditelji, koji gledaju svoju djecu, plivače, vaterpoliste, parkiraju na trotoar…….. Stvaramo ružnu sliku provincijskog turistickog mjesta, na žalost……

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code