KRALJICA SEVDALINKI AMIRA VEČERAS U TIVTU

KRALJICA SEVDALINKI AMIRA VEČERAS U TIVTU

193
0
Podijeli

Kritičari su Sarajku Amiru Medunjanin prozvali “balkanskom Bili Holidej”, što njoj ne imponuje, osim kada se navede da način na koji se Bili igrala džezom ima veze sa načinom na koji se Amira i njeni muzičari igraju tradicijom.

Pjevačica sevdalinki, koja je dvanaest godina radila u Evropskoj komisiji u Sarajevu i shvatila koliko stranci imaju pogrešnu percepciju o ljudima ovog regiona, odlučila je da dar koji posjeduje, svoj glas, posveti tradicionalnoj muzici s ovih prostora. Prvi koncert imala je u Londonu, a kasnije je nastupala u cijeloj Evropi.
Večeras Amira Medunjanin ima koncert u Tivtu, u velikoj sali Centra za kulturu pod nazivom „Odmor za dušu”. Narodne pjesme iz Makedonije, Srbije i Crne Gore, koje izvodi, spajaju opet region, vjeruje Amira. Sada je baš vrijeme za sevdalinke, s obzirom da su se ljudi pogubili.
Kako je kazala novinarima uoči koncerta , očekuje da će Tivćani osjetiti energiju koja zrači iz njenog nastupa i pratnje gitariste Boška Jovića i kontrabasiste Edvina Hadžića:
Direktorica Centra za kulturu Milena Radojević kazala je da za koncert Amire Medunjanin vlada veliko interesovanje ne samo u Tivtu, nego i na primorju i u Podgorici.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code