Kranj donira prozore Galeriji Josip Bepo Benković

Kranj donira prozore Galeriji Josip Bepo Benković

1387
1
Podijeli

Na gradskoj galeriji Josip Bepo Benković biće zamijenjeni svi krovni prozori, zahvaljujući odličnoj saradnji i pobratimstvu Herceg Novog i Kranja.

Grad Kranj doniraće sredstva potrebna za ove radove, što će doprinijeti očuvanju zgrade, u kojoj se nalazi gradska ustanova kulture, a samim tim i brojnih djela koja su neprocjenjivi dio naše kulturne baštine. Simbolički, ovo je uvod u tješnju i sveobuhvatniju saradnju gradova pobratima.

Picerija i restoran

–      Donacija je jedan od rezultata stalne komunikacije opštinske Kancelarije za međunarodnu saradnju sa predstavnicima Grada Kranja, a predlog projekata dalo je rukovodstvo Javne ustanove „Gradski muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković“ – navode iz lokalne uprave.

Prijateljstvo Herceg Novog i slovenačkog grada Kranja traje više od 50 godina, od 21. oktobra 1965. godine, kada su potpisane Povelje o bratimljenju.

U protekle dvije godine kontakti su obnovljeni, odnosi ojačani i otvorene brojne mogućnosti za povezivanje.

Delegacija Kranja boravila je u Herceg Novom u oktobru povodom Dana opštine, a potom i na ovogodišnjem Prazniku Mimoze.

Naredni projekat koji će povezati dva grada biće međunarodna izložba bratskih gradova, koju Grad Kranj organizuje u decembru ove godine, a na kojoj će učestvovati i predstavnici Herceg Novog.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code