Početna Magazin KRATAK VODIČ KROZ BERLIN

KRATAK VODIČ KROZ BERLIN

0

Za svaki ukus i svaki džep, Berlin vam nudi veliki broj sadržaja za koje je neophodno izdvojiti par dana.

Možete da krenete od Brandenburške kapije, simbola Berlina na kojoj se nalazi boginja pobjede, a pored kapije je smješten i njemački Rajhstag – Parlament do čije staklene kupole možete besplatno da se povezete liftom. Avenijom Unter den Linden koja obiluje muzejima i kulturnim spomenicima (Njemački istorijski muzej, Babelplac-mjesto na kome je Hitlerov režim prvi put spaljivao knjige, Stasi-Die Ausstellung-institucija koja pruža uvid u metode istočnonjemačke tajne službe-Štazija ) stići  će te do Aleksanderplaca, nekadašnjeg centra Demokratske Republike Njemačke. Kada ste već tu, popnite se na TV toranj Fernsehturm sa koga puca fantastičan pogled na Berlin.
Svakako je jedna od najvećih atrakcija mjesto na kome se nekada nalazio Berlinski zid i check-point Čarli, granični prelaz u doba Hladnog rata između Istoka i Zapada. U blizini je bivši štab Gestapoa gde je smještena izložba koja svjedoči o zločinima nacističkog režima.
Ukoliko želite da se vratite u dalju istoriju posjetite baroknu ljetnju palatu kraljice Sofije Šarlote – Schloss Charlottenburg za koju je potreban dan da bi ste je u cjelini obišli. U blizini se nalazi i olimpijski stadion izgrađen za potrebe ove sportske manifestacije održane 1936. godine.

Picerija i restoran

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code