Početna Magazin KRATAK VODIČ KROZ LISABON

KRATAK VODIČ KROZ LISABON

0

LisabonStrme ulice Lisabona najbolje je obilaziti pješke, pored toga što postoji dobar sistem javnog prevoza. Jedna od najvećih atrakcija Lisabona jeste distrikt Alfama, gde ćete se osjećati kao da ste se vratili u srednji vijek dok budete lutali lavirintom od uličica.

Iznad njega se uzdiže Castelo de Sao Jorge. Ukoliko želite da vidite najreprezentativniji primjerak tzv. manuelinske arhitekture (dobila naziv po kralju Manuelu I), svratite do distrikta Belem gdje je smještena Mosteiro dos Jeronimos, prelijepa građevina ukrašena ornamentima. Ako se zateknete u Belemu prve nedjelje u mjesecu, pazarite neki interesantan suvenir na pijaci gdje svoje stvari izlažu oni koji se bave starim zanatima. U blizini je i Torre de Belem, najpoznatiji simbol Lisabona, kao i Padrao dos Descobrimentos (Spomenik otkrićima).
Na obalama rijeke Taho je smješten najveći Okeanarijum u Evropi, a kada poželite da predahnete, idealan je kvart Alcantara načičkan malim restoranima i barovima.
Muzej dizajna nudi interesantnu kolekciju, a u tzv. Museu Calouste Gulbenkian nalaze se slike Renoara, Monea i Rembranta zajedno sa eksponatima iz antičkog perioda. Takođe ne propustite posjetiti Muzej pomorstva, Museu de Marinha, koji se nalazi u kompleksu Mosteiro dos Jeronimos.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code