Početna Društvo KRATKI PLJUSAK I ODMAH LOKVE I ZASTOJ U SAOBRAĆAJU

KRATKI PLJUSAK I ODMAH LOKVE I ZASTOJ U SAOBRAĆAJU

0

topla poplavaZbog velike količine kiše koja je tokom jutra pala u novskoj opštini, za dva sata – 25 l/m2, došlo je do začepljenja šahtova na tri lokacije: kod lokala „Al Posto Giusto” u Igalu, na Toploj na pješačkom prelazu kod zgrade „Novljanke” i u gradu ispred marketa „Roda”. Kako nam je rekao direktor JP Komunalno stambeno, Boris Seferović, kanali su čisti, ali je lišće „zatvorilo” rešetke, pa voda nije mogla da otiče.
– Radnici su obišli sve tri lokacije i brzo smo uklonili lišće koje je nanijeto. Inače to su tri lokacije u gradu sa kojima uvijek imamo problema.
Prema podacima iz Hidrometeorološke stanice u Igalu – samo od 10:00h do 10:10h palo je 12 litara kiše po m2. Kada je ovakvo vrijeme problemi u saobraćaju su izraženiji jer i dalje ne radi semafor na Toploj. Više od tri mjeseca jedini semafor u opštini je u kvaru i izgleda biće još dugo. Na tom mjestu je tokom dana bilo većih gužvi i zakrčenja saobraćaja, pogotovo u trenutku kada su roditelji dovodili djecu u školu.
– Na semaforu ne rade relejne ploče i JP Komunalno stambeno to ne može da popravi. Mi smo par puta popravljali neke sitne kvarove na njima prespajajući kablove i struju, ali kvar je ovog puta mnogo veći i ne znam kada i ko će ga popraviti, rekao nam je Seferović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code