Branislav Krečković (SD): Predložićemo osnivanje lokalnog fonda za talente

Branislav Krečković (SD): Predložićemo osnivanje lokalnog fonda za talente

6116
0
Podijeli

Socijaldemokrate Herceg Novog obrazovanje smatraju jednim od ključnih elemenata koji doprinose razvoju, ali i optimalnom funkcionisanju svakog društva, navodi u sasopštenju kandidat na odborničkoj listi ,,Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi”, Branislav Krečković.

Da bi se podsticao razvoj Herceg Novog potrebno je na adekvatan način se posvetiti talentovanim učenicima i studentima. Ono što smatramo korisnim jeste da se već u srednjoj školi prepoznaju i stimulišu daroviti učenici, jer će se usmjeravanje finansijske i svake druge podrške talentima višestruko isplatiti.

Picerija i restoran

U cilju motivacije i podsticanja mladih, zalagaćemo se da se u Herceg Novom osnuje Fond, iz kojeg bi se svake godine stipendirao određeni broj učenika/studenata iz svih oblasti obrazovanja, a koji bi se finansirao dijelom iz opštinskog budžeta, a dijelom od sponzorstava.

Mogućnost za unapređenje znanja naših školaraca, ali i za sticanje iskustava koja doprinose kulturnoj razmjeni sa regionom, vidimo u organizovanju ljetnjih kampova i škola, kao i učeničkih razmjena, što će takođe biti u u sferi našeg zalaganja.

Socijaldemokrate prepoznaju unaprjeđenje obrazovanja kao jedan od prioritetnih zadataka u cilju dinamičnog ekonomskog razvoja Herceg Novog. Društvo zasnovano na znanju obezbijediće kvalitetniji život i veći broj radnih mjesta kako mladih, tako i svih ostalih stanovnika Novog, zaključuje na kraju saopštenja Branislav Krečković.

Plaćeni izborni program

Nema komentara