Kreirajte budžet Opštine Herceg Novi za 2019: Večeras još javno iznesite predloge

Kreirajte budžet Opštine Herceg Novi za 2019: Večeras još javno iznesite predloge

5
Podijeli

Završna Javna rasprava, kao i Javna rasprava za Mjesne zajednice Topla, Herceg Novi i MZ Srbina o Nacrtu Odluke o budžetu opštine za 2019. godinu biće održana večeras u 18 sati, u velikoj sali Skupštine opštine Herceg Novi.

Održane su već dvije javne rasprave, u Mjesnim zajednicama Bijela i Igalo, koje su bile veoma slabo posjećene. Primjedbe građana bile su uobičajene i najviše su se odnosile na javnu rasvjetu, kanalizaciju i infrastrukturu, kazali su Radiju Jadran u Sekretarijatu za finansije i lokalne javne prihode.

Picerija i restoran

Do kraja godine, bi kako je ranije najavljeno, trebalo da uslijedi rebalans ovogodišnjeg budžeta, a ta procedura je još u toku, pa još nije poznato za koliko će tačno budžet biti rebalansiran.

Nacrtom Odluke o budžetu opštine Herceg Novi za 2019. godinu utvrđena su primanja i izdaci u ukupnom iznosu od 17.785.000 eura, što je za sada za 195.000 manje od predviđenog za ovu godinu.

Javna rasprava završava sjutra, do kada zainteresovani imaju rok da prijedloge/primjedbe dostave Sekretarijatu za finansije i lokalne javne prihode na e-mail adresu budzet@hercegnovi.me.

Iz lokalne uprave pozivaju građane da učestvuju u javnoj raspravi i daju prijedloge i sugestije radi sačinjavanja što kvalitetnije Odluke o budžetu opštine Herceg Novi za 2019. godinu.

5 Komentari

 1. Prošle godine bio sam na javnoj raspravi o predlogu Budžeta za 2018. godinu. Osim toga bio sam na još nekoliko javnih rasprava i odgovorno tvrdim da su javne rasprave samo forma koju lokalna uprava zadovoljava zbog zakona koji ih na to obavezuje. Ovo pišem samo zbog konstatacije da su javne rasprave slabo posjećene. Ja sam bio budala pa imao iluzije da nešto mogu promjeniti . Većina građana nijesu budale i ne posjećuju mjesta za dangubu! Dakle, kako lokalnim tako i državnim “ekspertima” ne treba mišljenje građana!

  8
  1
 2. Moj predlog se odnnosi na TOPLA III.
  Kanalizacija na TOPLOJ tj Topla III jer se nalazi u gradskoj zoni i na brdu te se septicke slivaju jedni drugima u imanja sto govori samo za sebe. Poneki nemaju ni septicke tako da se te i takve vode kanalisu direktno u potoke pa dalje u more. Nije tesko proveriti kakve vode silaze u more iz potoka koji se uliva u more kod “LA BAMBE”!!!
  Postavljanje odgovarajucih kontejnera za smece na vise mesta tako da se ne pretrpavaju kako se ne bi smece rasulo naokolo istih, a onda glodari i vetar raznosili naokolo — je broj 2.
  Asfaltiranje puta, naprimer od “Kineskog pa prema “Rostovicevoj zgradi ” i dalje uzbrdicom zadnji krak puta.
  Obelezavanje ulica makar u gradskim zonama u jednom turistickom gradu kakav je HN nije nikakav luksuz vec preka potreba.

  7
  1
 3. Zamislite, ja penzioner stara odrtina i bavim se kreatorstvom, pomazem u kreiranju opstonskog budzeta, a neka, bas sesno, da barem bilo kako ubijem dan, a valjalo bi kreirati i to pjevacko drustvo iz opstinske uprave, mislim na razno-razne sekretarijate i direktorate.

  9
  1

Ostavite komentar

*

code