Početna Ke Nova Krenula 50. Fešta od mimoze, ribe i vina

Krenula 50. Fešta od mimoze, ribe i vina

28

Duž hercegnovske rivijere, kao da nije južina i tmurno vrijeme, u 10 sati iz Kumbora, krenula je razdragana cvijetna povorka, trombonjeri, mažoretke, Gradska muzika, Mjesna muzika Đenovići, maske.

Praćeni su hiljadama posjetilaca, kojima se dijele grančice mimoze i služe u izobilju priganice, roštule, smokve, riba, vino, pivo…

Uz mještane stigli su gosti iz BiH, Srbije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, kao i gradova Crne Gore. U Herceg Novi su došle i delegacije Japana, Kine, Rusije, iz Zapadne Evrope.

Programi, sa svirkom četiri ansmabla – Castel Nuovo benda, Starog kapetana, limenih orkestara Gradske muzike i Mjesne muzike Đenovići su organizovani u Kumboru, Đenovićima i Baošićima. Na platou ispred Doma kulture u Baošćima počinje glavni program i svečano otvaranje 50. Praznika mimoze.

Stevan Katić: Herceg Novi je uvijek znao da ugosti i dočeka

Jubilarni Praznik mimoze je otvorio prvi čovjek Opštine Stevan Katić. On je poručio posjetiocima da mu je drago što su organizatori  uprkos ovim lošim vremenskim prilikama uspjeli da Praznik otvore:

– Nadam se da će se gosti u Herceg Novom tokom narednih 50 dana osjećati kao kod svoje kuće, među prijateljima i braćom, onako kako je Herceg Novi uvijek znao da vas ugosti i da vam priušti sve što Novljani znaju i sve što smo tradicionalno i radili svih ovih 5 decenija. Ovom prilikom zahvaljujem svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji Praznika, posebno MZ Baošići, koji su i danas domaćini fešte. Svima želim dobro zdravlje, da uživate u Herceg Novom narednih 50 dana što je više moguće. Proglašavam 50. jubilarni Praznik mimoze otvorenim – kazao je u prigodnoj poruci predsjednik Opštine, Stevan Katić.

Za sada još nema precizne statistike o broju posjetilaca na hercegnovskoj rivijeri, ali je utisak da je preko 15 hiljada gostiju i ovog jutra došlo da uživa u pučkim svečanostima, u cvijetu mimoze, mediteranskim đakonijama. Podjsetićemo da je za posjetioce obezbijeđeno preko 1000 kg ribe, 1000 litara vina i piva, dok su se domaćini iz Mjesnih zajednica pobrinuli da ne fali suvih smokava, rakije i priganica.

Iako je sinoćnje otkazivanje „u potonji momenat“ velikog spektakla, Zdravka Čolića odloženo do sljedećeg petka, vrijeme je jutros više išlo na ruku organizatorima, tako da će fešta na rivijeri potrajati i iza 14 h.

Prvi dan „Mimoze“ biće zaokružen večerašnjim maskenbalom u Institutu, za koji su karte rasprodate. Očekuje se oko 700 posjetilaca plus 300 maski.

28 Komentari

 1. Nikada bolja fešta nije bila, sve je bilo na visokom nivou. Posebno bih pohvalila osoblje iz Jedinice-Baošići,vrhunska usluga, puštali su super muziku, sve super…..

  22
  7
 2. Uvek rado dodjem sa porodicom u nas lepi i da kazem slobodno srpski herceg novi,i ova manifestacija jedna od najlepsih zraci pravim srpskim duhom kakav herceg novi i jeste nas prelepi grad na nasem moru,ziveli i nek nam je srecan praznik ovoga divnog cveta!

  37
  35
 3. Da li je moguće da niđe nema flajera sa programom praznika? Toliko ljudi je danas ostalo u Igalu jer uopste nisu imali pojma da se fešta organizuje u Baošićima.. da nije smiješno bilo bi žalosno !

  53
  4
 4. Koalicija 2017-2019 molimvas u ime 49 godina tradicije da ste sto manje na binama, otvaranjima neka program ide bez vasih politikanskih pokudaja kupovanja medijskog prostora. Praznikmimoze neka praznik lijepog, veselog bez skupljanja politickih bodova!

  15
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code