KRENULA LINIJA GACKO-HERCEG NOVI, BEZ SVIH POTREBNIH DOZVOLA

KRENULA LINIJA GACKO-HERCEG NOVI, BEZ SVIH POTREBNIH DOZVOLA

1183
0
Podijeli

autobuska stanica hnIz Gackog ka Herceg Novom danas je počela da saobraća autobuska linija koja bi trebalo da funkcioniše svakog dana. Prevoz putnika obavljaće “AD Jugoprevoz Gacko”. Polazak iz Gackog je u 7:30, dolazak u Herceg Novi oko 10,30 h, a povratak za Gacko je u 12.20 min preko Trebinja.
Kako nam je potvrđeno sa hercegnovske Autobuske stanice, ovaj prevoznik je tek jutros prilikom dolaska na stanicu donio samo cjenovnik i red vožnje, koje je ovjerilo Ministarstvo za saobraćaj Bosne i Hercegovine. Njima još uvijek nedostaju međunarodne dozvole Ministarstva saobraćaja Crne Gore i Federacije Bosne i Hercegovine. Ipak, “AD Jugoprevozu Gacko” biće dozvoljeno da obavlja prevoz putnika da bi se utvrdilo kakvo će biti interesovanje i da li je ova linija uopšte rentabilna.

Sa Autobuske stanice u Gackom ranije jutros su nam potvrdili da je autobus krenuo ka Herceg Novom i ukoliko ne bude bilo nikakvih problema i zadržavanja na granici, od Gackoga do Herceg Novoga i obratno, stizaće za tri sata.
“Povratak iz Herceg Novog je u 12,20 i to je linija do Trebinja gdje se stiže oko 13,30, a onda imamo vezu ka Nevesinju i Gackom. Dakle, nema presijedanja samo su linije razdvojene. Karta iz Gackog u jednom smjeru je 14 maraka, a povratna 22 marke” – rečeno je Radiju Jadran u dispečerskoj službi u Gackom.
Podsjetićemo, na hercegnovskoj Autobuskoj stanici, do dolaska autobusa ovog jutra, nijesu imali nikakvu informaciju o liniji.
“Niti su nas obavijestili, niti su nam poslali bilo kakvo obavještenje, a ta linija nikada nije funkcionisala – takve linije za sada nema. Postoji dosta prevoznika koji voze neregistrovano – dođu ujutro, dovedu turu, i uveče je vrate, a to je sve mimo naše Autobuske stanice – niti ovdje staju, niti sarađuju sa nama”.
Cijena karte iz Herceg Novog do Gackog biće 3 eura.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code