Početna Sport Krenuo lov na trofejne ribe: Big Game Fishing 2016

Krenuo lov na trofejne ribe: Big Game Fishing 2016

2

Sa Škvera, iz Gradske luke, jutros u 8 h, ka pučini, u Big game fishing, krenuo 21 brod, sa skoro 70 članova posade. Ovo je prvi od tri najavljena dana za lov na tune, sabljarke, albakori, lampuge… big-game-start-220916Takmičari će biti na moru do 17.30, a vaganje ulova je predviđeno u 20 h.

big-game-dzeletovic-2209„Već četvrtu godinu, hrabro, odvažno i kao prava evropska prijestonica kulture i ribarstva, organizujemo jednu od najatraktivnijih međunarodnih, društveno – sportskih manifestacija u Herceg Novom’’, kazao je sekretar sekretarijata za društvene djelatnosti i sport, Vladimir Dželetović, otvarajući sinoć Big Game Fishing 2016.

Big game fishing  sadržajnošću doprinosi bogatstvu turističke ponude u periodu van sezone i otvara nove mogućnosti za drugačije vidove turizma u Herceg Novom i cijeloj državi.

Ove godine učestvuje 21 ekipa sa po pet članova iz Crne Gore, regiona i Evrope. Uspješan turnir i dobar ulov u ime Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore poželio im je, Mladen Rostović.

Međunarodni turnir u najatraktivnijoj ribolovačkoj disciplini Big game ribolovu trajaće  do 24. septembra u Herceg Novom, a organizuju ga Big Game fishing klub Herceg Novi i Sportsko ribolovački klub „Jugole Grakalić’’, pod pokroviteljstvom Turističke Organizacije Herceg Novi.

Predstavnik Big Game Fishing Kluba Herceg Novi, Raco Gardašević, podsjetio je da je Big game fishing – ribolov na tune, sabljarke i ostale trofejne ribe. Učestvuju predstavnici iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Njemačke, Švajcarske i Rusije. Ribaće u vodama Crne Gore, 12 milja od obale.

Pobjednik će se odrediti na osnovu vrste i težine ribe. Takođe se proglašava pobjednik za najveću ulovljenu ribu.

U okvriu Big Game Fishinga biće organizovan u subotu ujutru i turnir za djecu između sedam i 14 godina Little game.

Iz Nacionalne turističke organizacije ocijenili su da je Big Game Fishing manifestacija koja doprinosi sadržajnosti turističke ponude u periodu postsezone, kako u Herceg Novom, tako i uopšte u Crnoj Gori. Od ribolovnog turizma Evropa godišnje ostvari profit od preko 5 milijardi eura.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code