Početna Društvo Krivična prijava za Novljanku zbog utaje oko 20 hiljada eura poreza

Krivična prijava za Novljanku zbog utaje oko 20 hiljada eura poreza

10

Hercegnovska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv N.R. (41) iz ovog garda, osumnjičene za utaju poreza i doprinosa u produženom trajanju i lažnog bilansa u utaji poreza i doprinosa.

Ona je, kako se sumnja, kao izvršna direktorka i odgovorno lice u „Plavoj laguni” d.o.o. Herceg Novi, koje je obrisano iz CRPS-a 19. marta 2019. godine, počinila krivično djelo tako što u restoranu, na jednoj od dvije registrovane kase, nije prikazala evidentirani promet, te je tako izbjegla plaćanje poreza na dodatnu vrijednost.

Picerija i restoran

Kako je saopšteno iz Uprave policije, inspekcijskim nadzorom Poreske uprave PJ Herceg Novi od 28. avgusta 2018. i 05. septembra 2018. godine, utvrđeno je da osumnjičena za poslove tokom 2017. i 2018. godine u mjesečnim prijavama poreza na dodatnu vrijednost nije prikazala promet evidentiran na jednoj fiskalnoj kasi. Tako je izbjegla plaćanje poreza u ukupnom iznosu od 14.326 eura za 2017. i 2018. godinu.

Policijski službenici sumnjaju da je N.R. počinila i krivično djeo lažni bilans u sticaju sa krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa. Na osnovu ovako lažno prikazanog stanja u svom knjigovodstvu, u namjeri da sebi ili drugom pribavi korist, sačinila je bilans stanja i uspjeha za poslovnu 2017.godinu umanjen za iznos dobiti od 63.418 eura. Taj iznos je bila u obavezi da obračuna i plati porez na dobit u iznosu od 5.707 eura do 31.marta 2018.godine.

10 Komentari

 1. STEZE SE POLAKO OBRUC ALI SU KRENULI SA DNA UMJESTO SA VRHA .RIBA SMRDI OD GLAVE.TREBA VRACATI KREDITE I PUNITI GUZICE ADMINISTRACIJI DRZAVNOJ I LOKALNOJ .MONTE CARLO JE U DUGOVIMA DO GUSE MOKRI KONOP SE STISKA NA TOPLOTU STIGLI SMO DO ZIDA GRCKI SCENARIO JE NA VIDIKU ODAVNO A VI SE TJESITE DAKO NECE .LEGALIZACIJA .SAMO NAPRIJED STO CE DA DERU POREZ MICA I EKIPA ONO PATRIOTSKI RODOLJUBI HN .

  14
  3
  • A TEK KAD PRODJE GREJS PERIOD OD 1/3 AUTOPUTA KOJI NE VODI NIKUD. KINEZI U SLUCAJU NE VRACANJA KREDITA MOGU DA UZIMAJU STA HOCE OSIM KONZULARNI PRSTAVNISTAVA I AMBASADA.

  • Vlasnici Vektra Boke i Pantomarketa mogu se slobodno nominovati za trinaestojulsku nagradu, a ove druge za okobarsku na nivou opstine.
   Takodje u opstini ima istaknutih pojedinaca koje nikako nesmiljeno zaboraviti koji su ispratili dvije i vise jakih firmi u bankrot, njima nagrada za životno djelo !!!!
   Najveći neprijatelji i osobe u sivoj ekonomiji su vam oni koji provuku
   Pet sa lukom u lepinji
   Burek sa mesom
   Donji veš iz Turske
   Itd Itd
   OPET OD GRANA LISCE NEVIDITE !!!!!
   Ili vidite a nesmijete.

   12
 2. Eto, uhvatili musicu naspram ovih ostalih orlusina koji duguju milione za porez i nikome nista!
  Sad ce na sva zvona da objave kako pravna drzava funkcionise da bi potrpali pod tepih sve svoje prljavstine.
  Pi, sramota.

  67
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code