Početna Društvo Krivična prijava zbog računarske prevare na štetu “Azmonta” od oko 170.000 eura

Krivična prijava zbog računarske prevare na štetu “Azmonta” od oko 170.000 eura

5

Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom protiv O.G. (22), državljanina Litvanije, kao i protiv njegove firme „O.G. Construction Works LTD“, osnovanoj u Velikoj Britaniji.

O.G. je procesuiran zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo računarska prevara, i materijalno oštetio “Azmont Investment” d.o.o u iznosu od 169.733 eura.

Kako je navedeno iz Uprave policije, ovlašćeno lice u kompaniji “Azmont Investment” podnijelo je krivičnu prijavu Centru bezbjednosti Herceg Novi protiv nepoznatog lica zbog sumnje da je ta osoba, koristeći informacione tehnologije presrela poslovnu email komunikaciju, te na taj način izvršila izmjene broja žiro računa na fakturi za plaćanje. Tada je nepoznata osoba, prevarila podnosioca prijave da uplati novac na pogrešan broj žiro računa, prilikom koje je napravljena materijalna šteta u iznosu od 169.733 eura.

Službenici Uprave policije su posredstvom NCB Interpol, izvršili identifikaciju vlasnika žiro računa na koji je uplaćen novac u inostranstvu i utvrdili da se radi o licu O.G. za koje se sumnja da je ovo krivično djelo počinio posredstvom pravnog lica čiji je vlasnik.

Ove aktivnosti su izvedene u okviru operacije “Galaktiko” čiji je cilj suzbijanje računarskih prevara i prevara počinjenih uz pomoć informacionih tehnologija, saopšteno je iz Uprave policije.

5 Komentari

  1. Sobzirom da kao drustveno odgovorna kompanija nisu 1e ulozili u Herceg Novi , nego kao sto svi znamo samo se dodvoravaju Podgorici , bas mi ih nije zao.
    Cak su i ovo malo novljana sto su radili ukod njih otppustili i dovodili radnike sa srane po politickoj liniji.

    34
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code