Krivične prijave ukoliko bude nastavljeno odlaganje opasnog otpada na Lovanju

Krivične prijave ukoliko bude nastavljeno odlaganje opasnog otpada na Lovanju

0
Podijeli

NVO Bokeški Forum građanskom inicijativom podržanom sa preko 600 potpisa, obratio se nadležnim lokalnim organima Opštine Tivat i Opštine Kotor, da se što hitnije riješi problem otpada na teritoriji Lovanje, a koji se tiče odlaganja i paljenja često i otrovnih materija, koji ozbiljno ugrožavaju zdravlje i normalno funkcionisanje života – saopštavaju iz ove NVO.

– Zahtjevamo da se u međusobnoj saradnji pod hitno krene u projekat nabavke opreme za preradu otpadnog materijala. Dok se to ne realizuje, zahtjevamo da se na pomenutim lokacijama uvede 24-očasovno dežurstvo komunalnih policajaca ili drugih službi obezbjeđenja, koje će se postarati da se otpad više ne odlaže i ne pali na tom području – navode u saopštenju.

Picerija i restoran

NVO Bokeški Forum će u slučaju da ova građanska inicijativa, podržana potpisima građana, ne bude što skorije sprovedena u dijelo, pokrenuti krivične prijave, kako protiv izvršilaca ovih krivičnih radnji, tako i protiv nadležnih koji nisu učinili ništa da se ovaj klasični primjer nasilja nad životnom sredinom spriječi.

Na ovaj način Bokeški Forum iscrpio je demokratske mogućnosti za mirno rješavanje ovog problema i vrijeme je da se konačno sa prazne priče pređe na dijela. Svi imaju pravo na život – poručuju na kraju saopštenja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code