Početna Društvo Krivične prijave za ugostitelje, problematična okupljanja u novskom zaleđu

Krivične prijave za ugostitelje, problematična okupljanja u novskom zaleđu

29

Nekoliko ugostiteljskih objekata tokom vikenda u Herceg Novom je zatvoreno, a iz Službe komunalne policije ukazuju na problem okupljanja građana u zaleđu. Pojačane kontrole biće svakodnevne.

Pripadnici Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora su tokom vikenda sprovodili pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mjera na javnim površinama, ugostiteljskim objektima za dostavu hrane kao i u maloprodajnim trgovinskim objektima i izletištima u zaleđu.

Za izdavanje kafe za ponijeti i prodaje sladoleda na otvorenom podnijete su krivične prijave za 4 ugostiteljska objekta u Igalu, kaže nam načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Marija Bošković:

„U subotnjoj akciji zatvorena su dva ugostiteljska objekta jer se okupljao veliki broj građana koji nijesu držali distancu prilikom kupovine sladoleda na otvorenom, a shodnbo naredbi to ne može da se radi. Dalje zavisi od tužioca kako će se opredijeliti“, navodi ona.

Kad je riječ o objektima brze hrane, Bošković pojašnjava da je ketering dozvoljen, odnosno narudžbe su moguće telefonskim putem uz dostavu na kućnu adresu, s tim da nema čekanja za hranu ispred objekta brze hrane. U tom dijelu nije bilo kršenja mjera, ali njena služba takođe intenzivno kontroliše objekte.

Veliki problem i dalje predstavlja okupljanje građana na izletištima u zaleđu, koja kontrolišu i Komunalna policija i policija.

Zbog pojačanih kontrola službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi oformili su dva tima za kontrolu poštovanja mjera: tim1 koji je samoinicijativno kontrolisao nadležnosti policije: zabrana napuštanja grada, kontrola potvrda u saradnji sa sektorom kriminalističke policije i kontrola samoizolacije kao i kontrolu zabrane kretanja nakon 21 h, kazao je Radiju Jadran komandir stanice policije CBHN, Dejan Ostojić:

„Podnijeli smo jednu krivičnu prijavu za kršenje mjere samoizolacije, tri krivične prijave podnešene su zbog kršenja zabrane međugradskog saobraćaja i jednu krivičnu prijavu zbog zabrane kretanja nakon 21 h“, precizirao je Ostojić.

Kroz saradnju sa inspekcijskim organima (inspekcija rada, tržišna i turistička inspekcija ) i Službom komunalne policije i inspekcijskog nadzora, pripadnici CBHN pružili su 22 asistencije.

„Obavlali smo posebno kontrolu samoizolacija, zabrane međugradskog saobraćaja, kretanja nakon 21 h, podnijeli krivične prijave. Takođe, intenzivne su kontrole parkova, šetališta… Upozoravamo ljude da nose maske i drže distancu. Sa Službom komunalne policije i inspekcijskog nadzora napravili smo mješovite kontrole i nastavljamo sa obilascima i upozoravanjem“, poručio je Ostojić.

U međuvremenu, Služba zaštite i spašavanja Herceg Novi nastavlja sa dezinfekcijom javnih površina, prioritetno mjesta za koja je utvrđeno da se okuplja najviše građana: oko Doma zdravlja, Centra bezbjednosti, Opštine, Pošte i glavnog gradskog trga po utvrđenom rasporedu dezinfekcije, objašnjava načelnik Službe, Zlatko Ćirović.

Takođe, tokom jučerašnjeg dana vatrogasci su ugasili požar na nepristupačnom dijelu iznad sela Svrčuge, ka kamenolomu Bokića.

29 Komentari

 1. Spijune ce stiknut Bozja kazna! Ljudi koji nece da se pokoravaju fašistima i njihovim bolesnim mjerama, spijavaju jadovi koji nemaju ni O od obraza..

  6
  17
  • To što vi zovete špijunima, u civilizovanim zemljama se zove savjesni građanin. U takvim, uređenim društvima, upravo savjesni građani čuvaju javni red i mir, kao i vlastitu bezbjednost. Pokušajte bilo gdje u Evropi da prekršite zakon i vidjećete da će vas prvi prolaznik odmah prijaviti policiiji. Viđao sam to i u Njemačkoj, Holandiji i Danskoj, pa čak i Mađarskoj i Češkoj. Vi ste sigurno od onih neodgovornih, koji su “hrabri” samo iz potaje i nikad ne preuzimaju odgovornost za svoje postupke. Takvo ponašanje je, najblaže rečeno, nezrelo i primitivno.

   19
   7
 2. svi ugostitelji treba u protest da krenu , ali politika je sve podijelila, premijer se ne pridrzava mjera i ne kaznjava ga niko a narod kaznjavate ,dokle tako???

  21
  13
 3. Zadjite po selima, gdje nadjete onoga ko tu ne zivi kaznjavajte nemilice. Zagadice sve zivo, dolaze zarazeni iz grada, cure im nosevi, ne nose maske, prave rostilje po tudjim parcelama, po njih dvadesetoro..

  17
  16
 4. ima li istine u pričama pojedinaca da su im danas po gradu naplaćivane kazne od 100e zbog nenošenja zaštitnih maski.Ok,maske treba nosit,ali iznos je ,ako je tačano,prevelik.

  21
  34
 5. Ko je to.blago nama,dao primjer ,da se mjere mogu krsiti?Nazalost i u moje ime Vlada Crne Gore i njena delegacija.Pogubili se malo u vremenu i prostoru, zaboravili da je Crna Gora građanska drzava!!!Stevan Katic bar se ja nadam,nije otisao u Trebinje u moje ime,vec da se pokloni i.oprosti od ,, idejnog” vođe!!!Zakon je prekrsio,ali za to postoje institucije,koje svakodnevno urusavaju,a to nije ni tesko,vec su se oburdale davno.

  32
  23
 6. O cemu vi pricate? Prosle godine u Aprilu su svi isli u zaledje! Svi! Nije bilo ovoliko bolesnih! Nikad! Lose u vam mjere i izgubili ste kontrolu nad pandemijom!!!! Ni jedan privrednik nema subvenciju drzave ni olaksice, nego ce da placa samodoprinose i sve obaveze kao da sve radi!!! Sram da vas bude! Mislio sam da veceg zla nema od Dps! Uz to licemjerno govorite da niste krsili mjere na sahrani?!?! Ne date ljudima da sahrane najmilije , a vi kolektivno idete i sahranjujete! Sram vas bilo! To nema veze sa vjerom, to ima samo veze sa bezobrazlukom! Dno dna

  57
  11
 7. Sram vas bilo, samo kazne, punite kasu a ovamo vladajuci ne poštuju nista. Sramota, oni koji treba da su primjer najvise krše pravila. Ovo je uzas , pakao. Pustite nas da živimo ko i vi!

  39
  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code