KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV DIREKTORA I ČLANOVA UO PARKING SERVIS HERCEG NOVI

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV DIREKTORA I ČLANOVA UO PARKING SERVIS HERCEG NOVI

122
0
Podijeli

parking servis logo

Crnogorska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv direktora i članova Upravnog odbora Herceg Novi zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj.

Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom podnijeta je krivična prijava protiv Milorada Matkovića (63), direktora Javnog preduzeća Parking servis Herceg Novi, Boža Ukropine (47) predsjednika Upravnog odbora UO ovog preduzeća, Milorada Mračevića (60), Željka Radovića (47), Gorana Vujovića (25) i Nikole Mušurinskog (56), članova Upravnog odbora ovog preduzeća, zbog osnovane sumnje da su počinili koruptivno krivično djelo – zloupotreba službenog položaja, prenosi portal CDM.

Picerija i restoran

U saopštenju policije se ističe da se sumnja da su Ukropina, Mračević, Radović, Vujović i Mušurinski, u svojstvu predsjednika i članova Upravnog odbora (UO) JP „Parking servis” Herceg Novi, iskoristili svoj službeni položaj te pribavili protivpravnu imovinsku korist Miloradu Matkoviću, direktoru preduzeća, u iznosu od 5.630 eura.

 

“Oni su na sjednici UO održanoj u julu 2012. godine donijeli jednoglasnu odluku da se Matkoviću isplati nadoknada u navedenom iznosu, na ime neiskorišćenih godišnjih odmora u proteklih šest godina, navodeći da on nije bio u mogućnosti da iskoristi ovo pravo krivicom poslodavca”, navodi policija. Upravni odbor je, kako se dodaje, naveo da je za navedeno vrijeme bila neophodna stalna prisutnost direktora na poslu, jer Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ovog JP nije predviđeno pa time ni popunjeno mjesto njegovog zamjenika.

“Osnovano se sumnja da su razlozi donošenja ovakve odluke UO zasnovani na neistinitim činjenicama jer Milorad Matković za tih šest godina nije podnosio zahtjev za korišćenje godišnjeg odmora niti zahtijevao nadoknadu za neiskorišćeni godišnji odmor”, ističu u policiji.

Osim toga u Pravilniku preduzeća postoji radno mjesto pomoćnika direktora za tehnički sektor, koje je popunjeno i kojem je, između ostalog, u opisu poslova i zadataka i zamjena direktora u njegovom odsustvu.

Policija sumnja da je Milorad Matković direktor Parking servisa Herceg Novi, zloupotrijebio službeni položaj tako što je sproveo ovakvu nezakonitu odluku Upravnog odbora, iako je bio dužan da obustavi njeno izvršenje.

“Po toj nezakonitoj odluci, Milorad Matković je u avgustu 2012. godine isplaćen naznačeni iznos od 5.630 eura”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije, a prenosi portal CDM.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code