Početna Društvo Krivolovci uhvaćeni u akvatorijumu Portonovog tokom posjete premijera

Krivolovci uhvaćeni u akvatorijumu Portonovog tokom posjete premijera

31

Udruženje Stop krivolovu, koje je do sada uspješno otkrivalo i prosljeđivalo nadležnima krivolovce koji bez dozvola desetkuju riblji fond Boke, registrovali su još jednu akciju spriječavanja krivolova.

Naime, kako su informisali, u utorak, 1. oktobra, tokom posjete jednog od najviših Vladinih zvaničnika Portonovi rizortu, pripadnici policije su oko 13.15 h primijetili dva lica koja u akvatoriju marine puškom za podvodni ribolov izlovljavaju ribu.

U organizaciji navode da je riječ o mještanima, koje je policija odmah privela, jer uz nelegalan izlov ribe, dvojica krivolovaca ignorisala su i pojačane mjere bezbijednosti u rizortu zbog prisustva delegacije službenika Vlade, kažu u ovoj organizaciji.

“Koliko neinformisan treba biti neko, da krene usred dana, u marinu (a u svakoj je striktno zabranjen ovakav vid aktivnosti), da ignoriše pojačane mjere bezbijednosti, plovni put, samo da bi lovio, a da ne posjeduje ni ono elementarno – dozvolu za sportsko rekreativni ribolov???”, pitaju se u ovoj organizaciji.

Nakon policije, krivolovci su obavili razgovor i sa inspektorkom za ribarstvo iz Podgorice kao i predstavnicima Lučke kapetanije u Kotoru.

U organizaciji ni ovoga puta nijesu imenovali prekršioce kao ni eventualnu količinu ribe koja je izlovljena.

“Osim novčanih kazni koje će platiti za lov bez dozvola, neobilježeni, na mjestu gdje je to strogo zabranjeno, kao i ugrožavanja bezbijednosti plovidbe, ono što će ih, nadamo se, vječno opametiti, je situacija koju su svojom “neobaviještenošću” izazvali i koja ih je mogla koštati i zatvorske kazne, zbog ugrožavanja bezbijednosti štićenih lica”, vjeruju u udruženju.

Iz ove organizacije još jednom napominju da akcije otkrivanja krivolovaca sprovode u saradnji sa inspektorima za ribarstvo i crnogorskom policijom, apelujući objavljivanjem ovakvih informacija da žele da utiču na svijest i savjest svih koji žele da se bave makar i sportskim ribolovom, da za to moraju imati neophodne dozvole.

“Zato vas sve i molimo, ne budite prekršioci, poštujte zakon i propise, jer pored nas, policije i inspektora za ribarstvo, u ovoj borbi protiv krivolova nalazi se još mnogo institucija spremnih da kao nikada prije reaguju na svaku nepravilnost na/u vodama Crne Gore! I ovaj put, na primjeru nekih koji su pogriješili, skrećemo pažnju svima koji još nijesu shvatili ozbiljnost državnog projekta Stop krivolovu, da se “manu ćorava posla”, jer tako će izbjeći mnogo problema i neprijatnosti”, poručili su iz udruženja Stop krivolovu.

31 Komentari

 1. Inspektorka za ribolov iz Podgorice .
  Inspektorka i to jos iz Podgorice ,dje je stekla to iskustvo i sta radi u Podgorici dok su krivolovci u moru.

  11
 2. Dje ekipa iz “Stop krivolovu” prodaje ribu? Jeste li saznali? 🙂
  Sto ne idu na Lusticu da vataju dinamitase? Dijele li “ulov s njima”? Koje klubove vode? Jel samo u njihov da kupujemo dozvole za podvodni i obicni ribolov? Ocemo onda biti profesionalci, oce nam plata bit veca?

  19
 3. Znaci postoji organizacija finansirana od strane vlade (nvo nebitno – direktno indirektno) koja zajedno s policijom hapsi mjestane sto love na dah I ubiju par riba?
  Ili je udruzenje ribara superjunaka koji su preorali cijeli zaliv te na ovoj slici I nema ribe?
  Svaki dan imaju po jedan clanak na portalu a sad su sprijecili I atentat?

  62
 4. “Stop krivolovu” još jedna organizacija koja selektivno proziva ljude. Dokaz za to je da nisu čak ni pomenuli ronilacki tim iz Bijele, koji, istoj gore pomenutoj ekipi, snadbijeva ribom skoro svakodnevno. Mnogi bijeljani su ih lično vidjeli kako vreće pune ulovljene prvoklasne ribe ubacuju u džipove PG tablica. Ribu koja je ulocljena podvodnim ribolovom sa bocama!

  82
 5. Nameče se logičan zaključak da je Obezbijeđenje gledalo da li premijeru prijeti odnekud opasnost. Tako su krivolovci u pogrešno vrijeme bili na pogrešnom mjestu. Inače ih niko ne bi bio obadao…

  46
  2
 6. Ljudi oni na dah love! To je 4-5 riba maksimalno 🙂
  Treba uvesti red ali ne na ovakav nacin… trebali su samo imeman objavit da oblate ljude…

  36
  6
 7. A molim vas, kako tacno su ugrozili bezbijednost “štićenih lica”?! Kakva patetična drama od teksta! Živo vas je nasekirao lov na kilo brancina, a lov godinama dinamitom i ugrozenost riblje vrste kpd ovih rijeka sto idu u cijevi vas mnogo ne śekira.😘

  65
  6
 8. Svaka cas,cudo ste napravili sprijecili se masovni ulov ribe, više je njih palo za nelegalno ribanje nego zbog droge, presmjesni ste, pravda za krivolovce

  68
  8
 9. Ha ha Naručen tekst. Držali ih do uveče kao teroriste. Štite imovinu čiju i kakvo ugrožavanje štičenih lica puškama na vazduh za ribolov. Naravno treba ih kazniti jer nemaju dozvolu nego što je sa onim što bacaju dinamit. Providna prilča za sitne pare.

  48
  6
 10. Ribari koi imaju dozvolu za privredni ribolov treba da se uključe i da sami prijave nelegalan izlov ribe u vrijeme mrijesta , količini ulovljene ribe kod sporckog ribolova . Sporcki ribolovci da prijave svaku nepravilnost koju uoče kod bilo koga na moru zato se i zovemo sporcki ribolovci . Prepisati malo od Hrvata zakon znam da se mnogima ovo nebi svidjelo ali zadnji čas je da se sve fino reguliše . Ribarska marina i mjesto za iskrcaj ribe i da se ne prodaje ispod ruke riba .

  29
  5
  • Sta ti znaci da se ne prodaje riba ispod ruke,da je ribolovac da u bezcjenje nekome ko prodaje ribu da bi taj zaradio na muci ribara?!? Pa ti da si ikad ribao znao bi koliko je to krvav dinar idiote,onaj ko ima dozvu za sportski ribolov pa i ako proda 30kila ribe za godinu ne mozr uzeti ni 300e jer se ne vata kod nas riba kako ti mislis,a potrosio je sigurno 100e goriva za tu ribu,kad sibtoliko pametan i hrabar sto javno ne pricas ko prodaje drogu po igalu i ko ga pokriva

   31
   1
 11. Moze li se doznat ko su ove ljudske velicine sto trce i gledaju dje je ko zaronio da odma prospijaju? Valjalo bi malo porazgovarat s njima…

  48
  12
  • Dobar dan zla ženo! Ti si sigurno iz tabora krivolovaca! Može li se možda u vezi tebe i tebi sličnih govoriti o “ljudskoj veličini”?

   18
   15
   • Hahaha žabac moram ti reci da si me slatko nasmijao ovim komentarom, ali jos se od davnina znalo u Boku kako su zbirovi, spijuni i ostali tretirani i dozivljavani od postenog naroda. A sto se tice tvog komentara da sam iz tabora krivolovaca moram te razocarati i reci ti da nisam. Imam tu komociju da mogu za svoj gust da uplatim dozvolu i odem da ronim kad me je volja, i ne dozivljavam neprilike zbog svakakvih slin*. Samo eto dodje mi muka od ovako pompeznih natpisa, kako je neka ljudska velicina prospijala momka koji je posao da uvati kilo ribe za rucak, ili nekog siromaha koji je tu ribu namijenio djeci! Evo licno ja sam kupio dozvolu i sta, onda je sve dozvoljeno i po regulama? Ne vidim zasto se lokalnom stanovnistvu ne bi dozvolio kontrolisani izlov ribe sa stapom i puskom bez te dozvole koju mnogi ne mogu KUPITI! Mnogo vecu stetu prave koce, dinamitasi, ovi sto trce po setalistu i gledaju koga ce prospijat, nego neko sa stapom ili puskom koji uvati kilo ribe u vr’ glave dva-tri puta u godinu.

    24
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code