KROZ CENTAR IGALA SA ZAPUŠENIM NOSEM

KROZ CENTAR IGALA SA ZAPUŠENIM NOSEM

196
0
Podijeli

Prvi utisci i dalje nevelikog broja gostiju na hercegnovskoj rivijeri, nijesu dobri. Građevinski radovi još traju, neuredna gradilišta, kontejneri često puni smeća, pored njih deponije zelenog otpada i smrdljiva voda, polusređene plaže i šetališta… Skrećemo pažnju samo na jedan dio Igala.

U samom srcu ovog liječilišnog mjesta, gdje je nekada bio hotel „Tamaris” sada je veliki parking, koji nije ni dovršen. Stavljena je rampa i naplaćuje se. A hotel „Tamaris” je srušen početkom oktobra 2011. godine. Gradnju novog iz „Vektra Boke” najavili su za jesen 2012. godine. No,nijesu samo problem neispunjene obaveze investitora. Jer to je mjesto kojim se mora proći zapušenog nosa.
Građani sa kojima smo jutros razgovarali komentarišu da je smrad oko kontejnera kod parkinga bivšeg „Tamarisa”, ali i duž cijele rivijere, pokazatelj stanja u kojem se nalazi Herceg Novi. Neki misle da je svaki komentar suvišan, jer nekad „slika” govori više od riječi. Mještani su uglavnom ogorčeni i dodaju da je borba za opstanak na vlasti u Herceg Novom okrenula vlast od rješavanja nagomilanih problema. Turisti su u čudu što nadležni usred sezone ne reaguju. Misle da je to sramota za primorsko mjesto.

Picerija i restoran

Direktor „Čistoće”, Borivoje Bonić za Radio Jadran kaže da će se i ovog ljeta, kao i prošlog, obavljati dezinfekcija lokacija na kojima se nalaze kontejneri, ali da za to još nije vrijeme, jer dezinfekcija se obavlja na 65 t. Dnevno količina smeća nije povećana, što je po Boniću pokazatelj da još nema toliko turista. Kada je riječ o stanju kontejnera kod bivšeg hotela „Tamaris”, Bonić naglašava da je nađeno rješenje i da će kontejneri biti sklonjeni. Po njemu nije problem voda iz kontejnera, već začepljena kanalizacija koja se tu nalazi. Kontejneri se, tvrdi, prazne dva puta dnevno na ovoj lokaciji.
Zaista, nesnosan smrad u ovom dijelu Igala traje godinama i trebalo bi da komunalna policija konačno naredi „Vodovodu i kanalizaciji” da sanira problem. Međutim, kao ni našoj slušateljki koja nas je molila da pomognemo, načelnik Komunalne policije, Zoran Bijelić, ne odgovara na pozive. Možda pročita portal Radija Jadran i nešto preduzme.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code