„KRSMANAC“ U BOKELJSKIM GRADOVIMA

„KRSMANAC“ U BOKELJSKIM GRADOVIMA

258
0
Podijeli

krsmanacNarodni ansambl i orkestar AKUD “Branko Krsmanović” iz Beograda je na bokeljskoj turneji od 28-30. marta. Nastupiće u Tivtu, u sali Centra za kulturu sjutra u 20 časova, u Herceg Novom u dvorani “Park” u petak 29. marta u 20 časova, a u Kotoru u sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” u subotu u 20 časova. Ulaz na koncerte je slobodan.
Ovaj ansambl osnovan je 1945. godine, kao jedna od aktivnosti kulturno umjetničkog društva studenata Beogradskog univerziteta. Najviša priznanja u Srbiji i inostranstvu, osvojene nagrade na mnogobrojnim festivalima, uvrstile su ga u red najpoznatijih i u inostranstvu i donjela im epitet „ambasadora dobre volje i kulture”.
„Krsmanac” je gostovao na svim kontinentima, osim Australije, imao je osmomjesečnu turneju oko svijeta, pet gostovanja u Latinskoj Americi, četiri u SAD i Kanadi.
Ovo im je prva bokeljska turneja i koncerti se realizuju pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom, u saradnji sa centrima za kulturu Tivat i Kotor i JUK “Herceg fest” iz Herceg Novog.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code