Početna Naslovna Kruzer Crown Princess na sidru u Hercegnovskom zalivu

Kruzer Crown Princess na sidru u Hercegnovskom zalivu

16

Neobičan prizor jutros je privlačio poglede Novljana i gostiju koji se odmaraju u djelu Hercegnovskog zaliva na Savini i u Meljinama. Kruzer kompanije Princess Cruises, koji plovi pod imenom Crown Princess, usidren je nedaleko od Luke Zelenika.

U agenciji Boka Adriatica, koja se bavi agenturom, a preko koje je kruzer i došao u Boku kazali su nam da je brod usidren zbog nepovoljnih vremenskih uslova, odnosno pojačanog sjevernog vjetra, koji se očekuje u popodnevnim časovima.

Prvobitni plan bio je da brod posjeti Kotor, kao jednu od atraktivnih kruzig destinacija, ali se od toga odustalo. Na sidru u Zelenici biće samo dok se ne ukrca posada, a nakon toga će napustiti zaliv.

Iako se moglo pomisliti da je Herceg Novi konačno ucrtan na mapu kruzing destinacija, to ovoga puta nije slučaj. Međutim, u Boka Adriatic agenciji su optimistični da bi se tako nešto u budućnosti moglo dogoditi, jer Luka Zelenika zadovoljava uslove prihvata velikih kruzera.

Inače, Crown Princess je kruzer dužine 290 metara, na njemu se nalazi 19 paluba, a može da primi 3080 putnika, koje opslužuje 1200 članova posade.

16 Komentari

 1. 1.Zna li ko što kruzeri više ne dolaze u Dubrovnik?
  2.I zar se ne može nekako vratiti tradicija otpozdrava brodovima sa 3 sirene iz luke Zelenika bez obzira što je privatizovana?

 2. Samo da podsjetim, prije nego je Crna Gora unistila Brodogradiliste, uopste nije bio neobican prizor da je brod usidren ispred Zelenike nego sasvim obicna pojava. Ali, kako je krenulo, iscudjivacemo se i drugim stvarima koje su nam do skoro bile normalne…

  23
  3
 3. Kada šljegneš iz Beograda, nemoj, oba ti oka, da silaziš iz Mojdeža do u pjacu, da te nebi kakav zatrovani val dokačio.

  16
  7
 4. 1.Kako će pristati od onog nebuloznog silosa?
  2.Koji će k..vidjet u Zelenici, da ih auto udari na magistrali?
  3.Jedino bi u onaj Cash & Cary mogli napraviti promet.
  4.I poslije da nam se sa broda dobro istovare po zalivu, a
  ako su i obzirni, posada će to svakako ispustiti za
  pozdrav.

  27
  51
  • “REPUBLIKA BOKA”
   Kruzer od 290m duzine ne moze se vezati uz operativnu obalu luke Zelenika.
   A i komentari od 2-4 su ti i vise nego smijesni.

   45
   3
 5. Затровали остатак залива те дошли у Нови. Напоље са крузерима.

  25
  49
  • Ma, brate, svi napolje! Turisti koriste smrdljive kreme i čine svašta u more. Gužva na putu. Zbog zagađenja su likvidirani giganti kao što su Prvoborac, Brodogradilište, uskoro ćemo likvidirat i šporku Banju.
   Nego, da mi lijepo živimo od vazduha, lijep je čist je, samo duboko dišemo, i kud ćeš bolje!

   26
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code