Početna Oko nas Kotor Kruzer “Eurodam” u Kotoru sa 1.600 putnika i posade

Kruzer “Eurodam” u Kotoru sa 1.600 putnika i posade

1

U kotorsku luku jutros je uplovio megakruzer „Eurodam“, kompanije Holland America Line (HAL), sa 819 putnika i 830 članova posade, javlja Radio Kotor.
Kako je saopšteno iz AD „Luka Kotor“, isploviće danas u 18 sati.

Iz ove američko-holandske kompanije do kraja godine najavljuju još par dolazaka u Kotor.

Sljedeći će biti 1. septembra, zatim, 15. septembra, 15. oktobra i 21. oktobra.

Ovaj megakruzer klase „Signature“ ima 86.2743 bruto tone, dug je 285, a širok 32,2 metra. Izgrađen je 2008. godine u Italiji.

Broj prijavljenih gostiju u Kotoru na nivou rekordne 2019. godine

Inače, u Kotoru je, prema podacima od prošlog petka, registrovan isti broj turista kao 2019. godine, saopštio je direktor lokalne Turističke organizacije, Jovan Ristić.

On je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da u tom gradu boravi oko 10,1 hiljada registrovanih turista. Taj broj je, prema riječima Ristića, na nivou istog perioda rekordne 2019. godine:

“U hotelskom smještaju je oko 1,3 hiljade turista, u hostelima 18, u kampovima 60, a ostatak je u privatnom smještaju”, rekao je Ristić.

U Kotoru i ove godine boravi veliki broj stranih turista, ali je, zbog pandemije koronavirusa, broj gostiju iz Rusije i Bjelorusije ispod očekivanog nivoa.

“Oko 30 odsto su turisti iz Srbije, 12 odsto iz Ukrajine, iz Rusije osam odsto, a sedam odsto iz Bosne i Hercegovine. Francuskih turista je oko sedam odsto, dok su ispod pet odsto gosti iz Poljske, Mađarske, Njemačke i Velike Britanije”, kazao je Ristić.

1 komentar

  1. Zašto ne u Zeleniku? Trebalo je za tri godine osposbiti putnićku luku samo sa prostorijama policije, carine i javnim sanitarijama. A opštinski razvoznici sa brodićima i autobusima bi zarađivali.

    15
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code