KRUZING SEZONA U BOKI DO KRAJA NOVEMBRA

KRUZING SEZONA U BOKI DO KRAJA NOVEMBRA

0
Podijeli

brod msc harmoniaIako je druga polovina oktobra kruzeri će u Bokotorski zaliv i Luku Kotor uplovljavati do kraja novembra. Kotor je i danas pun turista, jer je jutros stigao brod MSC Armonia, dug 252 m, a Costa Clasica od 220.6 m, uploviće u 13.30 h. Tako će Uneskov grad i druge izletničke destinacije u Crnoj Gori obići oko 4000 putnika.
– Od početka godine u Kotor je stiglo 275 hiljada putnika, što je 29 odsto povećanje u odnosu na lani, kao i 339 brodova, što je 10,7% više. Ova godna je karakteristična, jer je bilo manje brodova do 200 m dužine. Dolaze sada oni sa više BRT i Luka Kotor bilježi povećanje velikih kruzera za 30 odsto – kaže za Radio Jadran, izvršni direktor Luke Kotor AD, Vasilije Kusovac. vasilije kusovac luka kotorNajveći kruzer Silhouette, kompanije Royal Caribian od 315 m dužine biće usidren u Luci 22. novembra cijelog dana, od 8-20 h i time će Kotorani zaključiti ovogodišnju kruzing sezonu.
– Priredićemo svečanost u Luci za taj brod, ali i još jedan “Pacific pricess” koji će uploviti 25. novemvra i koji je dug 180 m – ističe Kusovac i podsjeća da će dva manja broda, po 58 m dužine, “Athena” i “Artemis”, nastaviti sa dolascima cijele godine srijedom i subotom.
U Lici Kotor bilježe i bolju jahting sezonu za 7 odsto. Istovremeno ovdje se privode kraju ili tek započinju ulaganja u lučku infrastrukturu.
– Poslovna zgrada bi trebalo da bude otvorean za mjesaec, samo čekamo isporuku specijalnih stakala iz Grčke. Odmah potom počinjemo da gradimo putnički terminal, sa svim graničnim službama, carinom, policijom i planiramo da ga završimo u martu iduće godine. Poslovna zgrada, bez opreme košta 650 hiljada eura, a terminal, takođe bez opreme 615 hiljada eura – navodi cap. Kusovac.
U Luci Kotor će takoće do marta iduće godine nastojati da sa ulaganjem od 300 hiljada eura modernizuju marinu. Sa postojećih 30 biće udvostručen broj vezova, obnovljeni pontoni, blatobrani, obavljenjo čišćenje i novi premijeri. Ovim ulaganjem Luka Kotor će znatno poboljšati kavlitet usluga i opravdati liderstvo u kruzing turizmu na Mediteranu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code