Kružni tok (ni)je najbolje saobraćajno rješenje kod Novljanke?

Kružni tok (ni)je najbolje saobraćajno rješenje kod Novljanke?

18
Podijeli

Iako je izgradnja kružnog toka sa fontanom, kao novog saobraćajnog rješenja kod zgrade Novljanke u Herceg Novom bila načelno najavljena do kraja godine, realizacija tog projekta moraće da sačeka.

Institut za građevinarstvo iz Podgorice radi ispitivanja saobraćajne mogućnosti postavljanja kružnog toka na ovoj lokaciji, kaže nam direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić:

Picerija i restoran

– Postojni saobraćajni problem „uključivanja“ u taj kružni tok, jer je više „ulaznih“ pravaca, na kojima nema zaustavljanja i zaobilaženja, već samo nastavak kretanja. Trenutno tražimo neko dobro saobraćajno rješenje, prije nego uđemo u projektovanje saobraćajnice – objašnjava Lučić.

On očekuje da bi do kraja godine trebalo da bude poznatio da li će kružni tok moći da se gradi ili ne, jer saobraćajno rješenje prioritet je parternom i drugom uređenju. U slučaju da kružni tok sa fontanom, ipak, ne bude bilo funkcionalno rješenje, postoji još nekoliko ideja, ali Lučić nije želio da otkriva, dok Institut za građevinarstvo ne donese konačno mišljenje.

Lokalna uprava je podsjetićemo planirala izgradnju kružnog toka sa novom fontanom, čija izgradnja je trebalo da košta između 80 – 90 hiljada eura. Osim uređenja, lokalna uprava nastojala je ovim projektom da umanji ili eliminiše saobraćajne čepove koji se stvaraju na ovom potezu, naročito tokom ljetnjih mjeseci.

18 Komentari

 1. Mislim da nema smisla da tu stoji kruzni..vise je logicno da razmisljate o kruznom toku tamo gde se nalaze semafori..
  Semafori nisu u bas najboljoj funkciji..malo rade malo ne, maalo nelogicnosti, i pjesaci moraju biti Usein Bolt da bi presli ulicu na zeleno..
  A u jednosmjernoj ulici da stavljate kruzni je stvarno smjesno!! XD

 2. nemogu da shvatim kazete imamo problem a rjesenje je na par metara od opstine dje zivi penzionisani inzinjer saobracaja gospodin mirovic koji je ucinio monogo za ovaj grad

  6
  1
 3. Kruzni tok moze da se napravi i ne treba biti pametan nego samo prepisat od drugih. Sjetite se kruznog toka u Kotoru koji je otprilike te velicine i funkcionise i to na Jadranskoj magistrali sa mnogo mnogo vecim obimom saobracaja nego sto bi bio slucaj kod Novljanke. E sad da se jedna raskrsnica radi svakih par godina dovoljno govori o tim strucnjacima koji se pitaju sta i kako treba napravit jer da znaju napravila bi se jednom i to je to. Kao i sve ostalo u Opstini ne valja

  4
  2
 4. Kad bi se neko sjetio onaj semafor da sredi bilo bi super. Pjesaci imaju 4-5 sakundi fore da pređu ulicu,a na zeleno čekaju i po 5 minuta, na koji način stari da to izvedu ili oni koji imaju poteškoća u kretanju? Što se tiče automobila, redovno se prolazi kroz crveno, često je zeleno upaljeno samo za traku prema Igalu i to nije problem od juce već od kada je postavljen taj tzv pametni semafor.

  14
 5. Da li moze da se okrene veliki bus u kroznom toku tu gde ste ga zamislisi? Kad zatvorite Njegosevu zbor raznih manifestacija kolaps donjim putem ce biti do HDL.
  A jos kad se parkira neko ko zivi kod semafora ispred Idee nece moci ni auto a o autobusu ili kamionu za smece da ne pricamo. Sta cete da radite sa turistima koji dolaze i odlaze autobusima iz Hungesta? Pobunili se neki i nece da im oslobode put do NJIHOVOG parkinga, a oni od svojih garaza napravili sobe sa 2 ili 3 zvezdice i uzurpirali celu ulicu.
  Nego sklonite fontanu da vozaci mogu lepo da vide da li je slobodna traka ka gradu u koju se ukljucuju. Neka SAOBRACAJNA POLICIJA, a ne KOMUNALNA, pocne da kaznjava sve one koje si nedozvoljeno parkiraju i ne postuju saobracajne propise. A i neka sednu za sto opstinski oci i sa taxistima neka dogovore zabranu primanja putnika kod Kuce hemije.

  26
  2
  • I autobusi i kamioni i sva druga vozila bi se mogla okretati u tom kružnom toku koji bi,naravno,bio mnogo veći, naročito kada bi se uklonile žardinjere i stolovi iz okolnih kafića koji su zauzeli veliku površinu kolovoza.

 6. Kladionice izmjestit iz naseljenih sredina. Za višestruko dobro. Neka gemblaju u Lakovića i na benzinsku neđe
  i riješili ste i saobraćajne čepove junaci.

  53
  1
 7. Kapetane Lucicu, treba voziti samo provom, nikako krmom pa ce saobracaj biti OK. Za rjesenje nijeste trebali angazovati Podgoricane, vi imate dugogodisnje iskustvo u saobracajnim tokovima (navigavanju). Mogli ste sami to rijesiti.

  22
  3
 8. Najbolja rješenje za raskrsnicu kod Novljanke i potez kolovoza od semafora do Novljanke je da se poštuju saobraćajni propisi. Tu su ugrožena djeca iz škole, penzioneri i svi ostali pješaci zbog nepropisno parkiranih taksi vozila i ostalih koji se zaustave ili parkiraju “na minut” na kolovozu, pjesackim prelazimai ili u sred raskrsnice.

  47
  2
  • Tako je.
   Kruzni je nemoguce postaviti tu.
   Ovo sada je dovoljno dobro rjesenje.
   Popravite fontanu i to je to.
   OBEZBEDITE UZ POMIC SAOBRACAJNE I KOMUNALNE POLICIJE POSTOVANJE PROPISA.
   I to je to.
   SVE OSTALO JE NEPOTREBNO BACANJE PARA, kojih ionako nema.

   44
   • edini problem ako ostane raskrsnica je prilaz prodavnici, to moze da se riješi tako da ulaz postave pored stepenica koje vode za školu uz pješacki prelaz i ostavi se podest ispred prodavnice sa nadstrešncom koju sada nem a problem je kada pada kiša pa smo direktno na kolovozu bez otvorenog kišobrana. Ovo zbog bezbjednosti djece iz škole, koja sada moraju proći pored po običju nekoliko parkianih automobila ispred ulaza u prodavnicu.

    11

Ostavite komentar

*

code