Početna Kultura KUD Igalo i prijatelji igrali za malog Luku Milišu

KUD Igalo i prijatelji igrali za malog Luku Milišu

2

Humanitarnim koncertom u Dvorani Park, za pomoć devetogodišnjem Luki Miliši iz Herceg Novog, KUD Igalo zaokružilo je izuzetno uspješnu godinu, u kojoj su članovi ovog društva imali preko 60 nastupa u Herceg Novom, regionu i inostranstvu, ali i proslavilo 32 godine postojanja.

Prema riječima predsjednika, Igora Simovića nastpuilo je preko 160 učesnika, odigrano je 12 tačaka, sa velikim brojem koreografija iz gotovo svih krajeva bivše Jugoslavije.

– Sakupljeno je preko 460 eura koje će biti uplaćene na račun porodice Miliša. Koncert smo organizovali pod sloganom „KUD Igalo i prijatelji za Luku“, a odazvali su se naši prijatelji, sa kojima imamo stvarno dobru saradnju. Dobre i prijateljske odnose njegujemo sa mnogim društvima iz regiona i okoline, kao i iz našeg grada, ali zbog ranije preuzetih obaveza oni nisu bili u mogućnosti da upotpune ovaj naš koncert – ističe on.

U Dvorani Park nastupili su KUD Jedinstvo Bar, FA Nikola Đurković Kotor, KUD Zahumlje Nikšić, KUD Piva Plužine, narodni guslar Zdravko Kneževic i Kulturna mreža iz Bijele, čiji su članovi vodili program i upriličili prigodnu zdravicu za tu svečasnot.

Simović se u ime KUD-a Igalo zahvaljuje svima koji pomogli organizaciju koncerta, Opštini, TO Herceg Novi i Herceg festu, kao i Novljanima koji su dolaskom pomogli porodici Miliša.

– Mislim da su Novljani pokazali humanu stranu po ko zna koji put. Mi u KUD-u Igalo smo spremni da se uključimo u svaku akciju koja nas ujedinjuje i pokreće. Društvo je osnovano 22. decembra 1986. godine, pa smo ujedno proslavili i taj jubilej – navodi Simović.

On je kazao da je KUD u dogovoru sa nagrađivanom hercegnovskom humanitarkom, Zoricom Drakulić Vidaković organizovalo humanitarni segment novogodišnjeg koncerta.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code