Početna Kultura KUD Igalo na Balkan Art festivalu u Bugarskoj

KUD Igalo na Balkan Art festivalu u Bugarskoj

0

Kulturno umjetničko društvo Igalo učestovaće od 12. do 19. juna na Balkan Art Festivalu u Karnobatu, Bugarska. Ovo je veliki balkanski festival umjetnosti koji predstavlja sve vrste umjetničkog stvaralaštva od folklora pa do moderne umjetnosti i raznih vrsta umjetničkih perfomansa. Pokrovitelj festivala je Evropska unija.

KUD Igalo, odnosno njegovih 20 članova imaće na festivalu 5 nastupa na kojima će predstaviti tri koreografije: Igre iz Crne Gore, igre iz Boke i Vrsuta.

Picerija i restoran

– Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo predstavljati Crnu Goru i Herceg Novi na ovom prestižnom festivalu. Domaćini su nas najavili sljedećim riječima: “Mistika koju gaji crnogorski folklor, u potpunosti zaokupljuje vašu pažnju i vi se predajete ovoj enigmi. Ansambl KUD Igalo otkriće nam tajnu jedne od najljepših balkanskih kultura sa svojim uzbudljivim scenskim spektaklom”, ponosno ističu iz KUD Igalo.

Uprava KUD Igalo je obezbijedila sredstva za putovanje i učešće članova na festivalu i zahvaljuju svima koji su ih podržali i pomogli.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code