KUD “Sloga” sa ansamblima iz pet zemalja na festivalu folklora “Lala”

KUD “Sloga” sa ansamblima iz pet zemalja na festivalu folklora “Lala”

2
Podijeli

Članovi izvođačkog i dječijeg ansambla KUD “Sloga” iz Đenovića sinoć su se vratili iz Zrenjanina, sa XV Međunarodnog festivala folklora “Lala”.

Na tom festivalu, u okviru manifestacije “Dani piva”, pored “Sloge” nastupala su društva iz zemlje domaćina, kao i Češke, Bjelorusije i Rumunije.Na otvaranju festivala članovi izvođačkog ansambla izveli su Igre iz Boke.

Picerija i restoran

Drugog dana, nakon obilaska Subotice i Palića, “Sloga” je zaigrala i u Bašaidu, naselju u okrugu Kikinde. Tamo su se, na ljetnjem koncertu povodom 20 godina od osnivanja KUD-a “Bašaid”, predstavili Igrama iz Boke, Igrama iz Crne Gore i Ženskom Makedonijom.

Trećeg dana festival, na Trgu dr Zorana Đinđića, nastupili su opet sa dviej koreografije: Igrama iz Boke i iz Crne Gore.

Posljednjeg dana festivala predstavnike KUD-ova primio je, u Gradskoj kući, zamjenik gradonačelnika grada Zrenjanina. U večernjim satima, na zatvaranju, Dječiji ansambl prikazao je Igre iz Crne Gore. Nakon nastupa svi učesnici su bili na koncertu Bijelog dugmeta, po kom će, sigurno, najviše i pamtiti ovu turneju.

2 Komentari

  1. Odavno poznajem rad KUD”Sloga” iz Đenovića. Njihove zlatne godine su iz vremena SFRJ, kada su na međunarodnim festivalima amaterskih društava osvajali značajna priznanja. Igrali su kola iz raznih krajeva ondašnje države, ali su nastup uvijek završavali Crnogoskim kolom, koji je oduševljavao publiku, kako samim izvođenjem tako i ljepotom crnogorske narodne nošnje. Samo nisam znao da postoji više kola iz Boke, sem kola “Bokeške mornarice”. Prosvjetlite me pa mi kažite koje je to drugo kolo iz Boke, sem ovog kog sam pomenuo.

    6
    1

Ostavite komentar

*

code