KUD “Sloga”: Srebro iz Barselone ozlatilo Đenoviće, Novi, Boku, Crnu Goru

KUD “Sloga”: Srebro iz Barselone ozlatilo Đenoviće, Novi, Boku, Crnu Goru

3678
2
Podijeli

Članovi kulturno umjetničkog društva “Sloga” iz Đenovića vratili su se iz Barselone, gdje su su predstavljali Crnu Goru i osvojili drugo mjesto na Internacionalnom festivalu “Cantonigros”. Svečani doček folklorašima priredila je Mjesna zajednica Đenovići, brojni mještani i turisti.

kud sloga djenovici docek 1Tradicija KUD “Sloga” iz malog primorskog mjesta Đenovići traje 80 godina, na ponos Herceg Novog, a sada i cijele Crne Gore.

Picerija i restoran

– Mi smo u Španiji bili reprezentacija Crne Gore, među 23 zemlje, od toga 19 folklornih ansambala. Najprije smo ušli u finale od 6 društava, a potom je plasman bio sljedeći: Irci prvi, mi drugi i Estonija treća. Pored države, mi smo tamo predstavljali i naš lijepi grad i našu Boku, a iznad svega ostavili smo tamo dio duše Đenovićke. Ponosni smo i zahvalni što je neko prije 80 godina osnovao ovo društvo, što je osnovao Mjesnu muziku  i sto naša djeca njeguju i nastavljaju tradiciju – kazala je na dočeku folkloraša predsjednica KUD-a, Ankica Vujinović.

kud sloga djenovici docek 2Đenovićki ugostitelji prikupljali su posljednjih dana novčana sredstva, za podršku „Slogi“, koja je uručio predsjednik Mjesne zajednice, Miloš Bojanić i zahvalio njenim članovima na uspješnoj promociji grada i države.

Član društva, Rajko Čeprnić podsjetio  je da društvo 1985. godine osvojilo zlatnu medalju u Barseloni, a posebna vrijednost “Sloge” je što okuplja preko stotinu članova, među kojima je veliki broj mladih i djece, koji se druže, putuju i funkcionišu kao jedna velika porodica.

kud sloga djenovici docek 3Srebrne članove KUD-a “Sloga” pozdravio je i trombonjer, član Društva, Mario Moskov, a u ime lokalne samouprave, dočeku su prisustvovali  sekretarka za kulturu, Tamara Lepetić i sekretar  za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, Vladimir Dželetović.

Mjesna muzika “Đenovići” uljepšala je doček folkloraša i druženje, a mladi “Sloge” su pjesmom iskazali radost zbog ostvarneog uspjeha.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code