KUD-u “Sloga” čestitke i podrška Nataše Aćimović

KUD-u “Sloga” čestitke i podrška Nataše Aćimović

0
Podijeli

Članove i rukovodstvo kulturno umjetničkog društva Sloga uz čestitke na osvojenom drugom mjestu na Međunarodnom festivalu “Kantonigros” u Kataloniji u Španiji, posjetila je predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović i sekretarka za kulturu Tamara Lepetiić.

kud sloga acimovic 1One su se upoznale sa radom „Sloge“ i uslovima u kojima stvaraju, ali i pružile  podrške u daljim planovima  tog kulturno umjetničkog društva.

Picerija i restoran

Predsjednici je bilo posebno drago zbog broja mladih folkloraša koji čine „Slogu“, a koji su, naoružani osmijesima i dobrim raspoloženjem, dočekali predstavnike opštine.

Neumoran rad, a potom i uspjesi, predstavljaju jedan od najljepših načina da se predstavi svoj grad i država, ma gdje god bili, poručila je Aćimović, uz želju da svi članovi društva nastave sa radom u skladu sa imenom koje nose – složno.

Predsjednica KUD-a „Sloga“ Ankica Vujinović istakla je da poslednjih godina društvo bilježi konstantan uspon, zbog velikog rada djece i umjetničkih rukovodilaca Željke i Marija Moskova, kao i Bora Miljanića. Vujinović se pohvalila i odličnom saradnjom sa sa Mjesnom muzikom Đenovići i Mjesnom zajednicom.

kud sloga acimovic 2

Ona je napomenula da će sljedeće godine biti 80 godina od osnivanja „Sloge“, društva kojeg su osnovali mještani Kumbora, Đenovića i Baošića. “Sloga” je prije 31 godinu na istom festivalu postala prvak svijeta u amaterskom folkloru, u konkurenciji 54 društva iz 24 zemlje.

Namjera osnvača društva je bila da se kroz njegovanje kulturne baštine sačuva nasljeđe ovog kraja, ali i da se, prije svega mladi, edukuju, druže i zabave. Danas je aktivno između 120 i 150 članova.

KUD „Sloga“ je nagrađena Oktobarskom nagradom Herceg Novog, poveljom Turističkog saveza Jugoslavije, Poveljom folklora Crne Gore 1975. godine, Ordenom zasluga za narod sa srebrnim mačevima kojim ih je odlikovao tadašnji predsjednik SFRJ Josip Broz Tito, a dobitnici su i mnogih drugih priznanja izloženih u prostorijama društva.

Nema komentara

Ostavite komentar