Početna Promo Kultno mjesto Škvera opet u punom sjaju: U resto bar Jadran uloženo...

Kultno mjesto Škvera opet u punom sjaju: U resto bar Jadran uloženo pola miliona eura

0

Nakon duže rekonstrukcije, u srcu Škvera, iznad bazena Jadran, u četvrtak veče, 25. aprila, biće otvoren novi – stari resto bar Jadran. Uz brojne zvanice iz privrednog, kulturnog i svijeta muzike, otvaranje uz zabavni program i vatromet, najavljeno je za 20 h.

Kompanija Lighthouse of Montenegro, pod čijim brendom će narednih 10 godina poslovati restoran-kafe bar, privodi kraju obimnu i pola miliona eura vrijednu rekonstrukciju, kojom će ovom zdanju udahnuti novi život.

Eksterijer i enterijer zdanja je sa unaprijeđenom i raznovrsnijom ponudom, u čijem je fokusu sve što asocira na Mediteran. Trebalo bi ovog ljeta da bude epicentar dobrog provoda uz more, ali i gastronomskih specijaliteta. To je cilj menadžmenta kompanije koja je u ovo zdanje proteklih mjeseci uložila dosta truda i novca:

„Resto bar Jadran i sve što će sa sobom „nositi“, finalni je „proizvod“ kompanije Lighthouse of Montenegro, koja nastoji da Škveru ovom investicijom pruži novu „dimenziju“ u ambijentalnom i gastronomskom smislu. Pored toga, cilj nam je da Škver živi tokom čitave godine istim intenzitetom. Ljeti se traži mjesto više, želimo da tako bude i tokom zime. Stoga ćemo u zabavnom segmentu konstantno raditi na organizaciji živih svirki, tematskih večeri, kako bi najprije Novljane animirali da se spuste do Škvera i zimi“, kazali su Radiju Jadran u kompaniji Lighthouse.

U mediteranskom stilu

Kad je riječ o rekonstrukciji, objekat je zadržao prepoznatljivu asimetričnu konstrukciju u postojećim gabaritima sa velikim staklenim površinama. Unutar objekta kao i na dvijema terasama sve je inovirano. Velika terasa prekrivena je tendom na električni pogon, uklonjen je i veliki šank, a terase su „prekrivene“ novom termo i hidroizolacijom kao i novom keramikom.

Unutrašnji dio takođe je značajno izmijenjen – veliki šank premješten je tik uz kuhinju, skale za gornji sprat izmještene su kod ulaznih vrata sa sjeverne strane. Kuhinja je kompletno opremljena novim mobilijarom.

Od „sitnijih“ zahvata, promijenjene su elektroinstalacije, obavljeno krečenje, probijen još jedan ulaz na veliku terasu, nabavljene nove garniture za sjedanje. Projekat rekonstrukcije uradio je arh.Vlado Gugl. U nominalnoj vrijednosti, riječ je o ulaganju od pola miliona eura.

U gastronomskom izdanju na meniju resto bara Jadran naći će se specijaliteti internacionalne i mediteranske kužine, posebno širok asortiman morskih delicija i raznovrsna vinska karta.

Resto bar Jadran bi, nakon nekoliko ad-hok zakupaca koji su tokom protekle dvije i po decenije „lutali“ u potrazi za vizuelnim i drugim identitetom koji bi ovo mjesto konačno pozicionirao i orjentisao u mediteranskom duhu, trebalo da dobije upravo to. Potvrda tome je i novi logo lokala, koji dominantno podsjeća na simbol Škvera, Novog i Crne Gore – PVK Jadran.

Spektakl na otvaranju

Domaćin, kompanija Lighthouse of Montenegro priprema spektakularno otvaranje. Prema sadašnjoj projekciji očekuje se preko 300 gostiju. U zabavnom dijelu programa nastupiće Egzodusi i bend Virtouz. Glumac CNP- a Slobodan Marunović izvešće poetsko muzički performans, a nastupiće i prof. dr. Rade Amanović na gitari i vokalna solistkinja Milena Janković, prof. violončela Igor Novak i profesorica klavira Linda Poznanović. Program će voditi Marija Krivokapić.

Takođe, biće emitovan desetominutni film, koji su zajedno koncipirali PVK Jadran i Lighthouse of Montenegro, u kom će biti prikazana evolucija ovog mjesta od prije 5 i više decenija do danas.

Uspješno poslovanje Lighthouse of Montenegro

Inače, kompanija Lighthouse of Montenegro na hercegnovskom privrednom tržištu prisutna je od 2008. godine, kada su najprije zakupili, a onda i kupili tadašnji hotel Metalurg – današnji Lighthouse u Igalu. Za relativno kratak vremenski period od 11 godina, kompanija je polako, ali sigurno širila poslovanje. Nakon hotela, koji je djelimično renoviran, pod brendom Lighthouse posluje i lokal Pasend u TC Gaudi u Meljinama, Gradska kafana – neizostavan dio skoro svih gradskih manifestacija i resto bar Jadran na Škveru.

Pored ovoga, kompanija vrijedno radi i na otvaranju još dva restorana – u naseljima Portonovi i Luštica Bay-u, koji bi trebalo da bude operativan tokom ove sezone. Kolektiv Lighthouse-a trenutno broji 60 stalno zaposlenih radnika, a taj broj uvećava se tokom sezone.