KUMBORANI DA SE STRPE JOŠ PAR DANA, BIĆE VIŠE VODE?!

KUMBORANI DA SE STRPE JOŠ PAR DANA, BIĆE VIŠE VODE?!

175
0
Podijeli

kumbor kasarnaMještani naselja Kumbor u Herceg Novom narednih dana trebalo bi da uredno dobijaju vodu u restriktivnim terminima – čulo se na sastanku koji su imali sa predsjednikom Opštine, Dejanom Mandićem i tehničkim direktorom JP Vodovod i kanalizacija – Mićom Stojanovićem.
Ogorčeni Kumborani su za sada odustali od blokade magistrale, jer su konačno dobili priliku da iskažu nezadovoljstvo pred nadležnima. Najviše pritužbi bilo je zbog cistjerni Vatrogasne službe kojima se peru betonski platoi dok na više mjesta u Kumboru voda otiče konstantno i nekontrolisano. To nadležni nikako da regulišu, a ako nešto i saniraju, to je samo privid, kazao je za naš radio predsjednik MZ Kumbor, Gojko Vujnović. “Došli smo do nekakvog dogovora i daj Bože da se to održi – da iz JP Vodovod otvaraju u 6 ujutro vodu umjesto u 5. Troši se ogromna voda na zalijevanje bašti, ali i bašte se moraju zaliti, a i to se plaća. Rekli su nam da će problem oko vodosnabdijevanja da riješe narednih deset dana, jer u Kumboru su veliki propusti – nemaju pritiska i mala je količina vode, a i dosta je mjesta gdje je došlo do oštećenja cjevovoda”.
Vujnović je podsjetio da kroz Kumbor idu tri cjevovoda sa velikim brojem “lopovskih” priključaka, što je takođe uzrok za povećanu potrošnju, no – činjenica je da Opačica nema dovoljno vode da bi pokrila novsku opštinu.
“Možda se i neka “kaša muti”, ali ne bih ulazio u to. Zaključili smo i da svi koji imaju problem s vodom, to prijave i daju broj telefona kako bi nadležni mogli da ih kontaktiraju i saznaju o čemu je riječ”.
Ipak, ako ne padne kiša Opačica više neće imati vode i Kumbor će od septembra biti u goroj situaciji, upozoravaju iz ove Mjesne zajednice.
– Mi smo predlagali da se voda zatvara tokom noći, međutim ne ide to baš tako jednostavno, jer oni odlučuju kome ide voda, kome ne, a rezervoari iz kojih se Kumbor snabdijeva su malog kapaciteta” – priča Vujnović.
Osim toga mještanima nije jasno ni zašto “Vodovodu” plaćaju za transport vode sa Plata, kada se cijela novska rivijera snabdijeva iz lokalnog izvorišta, Opačice.
– S punim pravom pitali smo i ko plaća gubitke na cjevovodu, koji su evidentni i koji su stotinu puta prijavljeni, a nisu sanirani ?
Tek kada se Herceg Novi priključi za dvije-tri godine na Regionalni vodovod može biti kraj mukama stanovnicima i gostima hercegnovske rivijere. Privremena rješenja teško mogu “držati vodu”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code