KUMBORANI PLAĆAJU VAZDUH UMJESTO VODU

KUMBORANI PLAĆAJU VAZDUH UMJESTO VODU

117
0
Podijeli

kumbor kasarnaMještani naselja Kumbor su u večernjim časovima dobili vodu i jutros su je od 6 h imali po restriktivnom režimu.
Proteklog dana Kumborani su bili bez vode zbog kvara na cijevima ispod betoniranog bloka stuba za struju. Tehničke službe JP Vodovod i kanalizacija čitavog su dana bile na terenu i snabdijevanje vodom uspjeli da sinoć stabiliziju.
Međutim, predsjednk MZ, Gojko Vujnović naglašava, da pored ovih tehničkih, Kumborani će imati još jedan problem – kada budu počeli da stižu računi za “utrošenu” vodu. S obzirom da vode više nije bilo nego što su je imali, a račune će vjerovatno plaćati jednako kao da su trošili ko zna koliko. “Računi su enormno visoki, utrošak vode je visok, a imamo restrikciju vode. Račune plaćamo kao da vodu koristimo 24 sata. Nigdje nema vazdušni ventil prije sata da bi se sistem koji se napuni vazduhom koliko toliko “ozračio”. Evo i jutros nam inžinjeri i ljudi od struke kažu “Ljudi, šta je ovo, vode nemamo nekoliko sati dnevno, a plaćamo je kao da je koristimo 24 sata.”
Laičkim riječnikom, naplaćuje se vazduh koji izbija iz cijevi dok voda ne poteče slavinama, jer vazduh takođe okreće sat za vodu i to brže nego voda s obzirom da je od nje lakši.
Vujnović još uvijek ne zna kako će se regulisati naplata računa za vodu koju nisu utrošili, a moraju da ih izmire. Plaši se da će to ogorčenim mještanima sigurno biti ona “kap koja će preliti čašu”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code