Kup jedriličara sa Škvera, ojačana klasa optimist

Kup jedriličara sa Škvera, ojačana klasa optimist

1927
0
Podijeli

Proteklog vikenda u aktavorijumu hercegnovskog zaliva održana je regata “Kup jedriličara sa Škvera”, kvalifikaciona za domaću rang listu. Okupila je 23 jedriličara u klasi optimist iz 3 crnogorska kluba.

Josipa Ćelanović iz JK “Delfin” iz Tivta osvajač je prvog mjesta u generalnom plasmanu, drugo je pripalo Robertu Morisu iz JK “Jugole Grakalić”, dok je treće zauzela Sara Paspalj, takođe iz JK “Jugole Grakalić”.

Picerija i restoran

U klasi optimist za djevojčice prvo mjesto osvojila je Josipa Ćelanović iz JK „Delfin“, drugo je pripalo Ani Danilović iz JK “Jugole Grakalić“, a treće Sari Paspalj iz JK “Jugole Grakalić“.

U klasi optimist do 12 godina najbolji je bio Pavle Musić iz JK “Delfin”. Njegov drug iz kluba Vasilije Kurbanović zauzeo je drugo, dok je Đorđe Koprivica iz JK “Jugole Grakalić” zauzeo treće mjesto.

Regata na Škveru uspješan je pokušaj Jedriličarskog Saveza Crne Gore i klubova omasovljavanja jedrenja, kazao je za Radio Jadran predsjednik JK “Jugoe Grakalić”, Predrag Vukčević.

– Veoma smo zadovoljni odazivom jedriličara u klasi optimist, ali i projektom omasovljavanja te klase, što je počelo da daje dobre rezultate. Očekujemo da će iz godine u godinu biti sve bolje.

Iako je bilo planirano 5, održane su 3 trke. Nagrade su dodijeljene juče u prostorijama kluba “Jugole Grakalić” na Škveru.

Danas je počela i škola jedrenja u klubu, puno djece je prijavljeno, dodaje Vukčević, pa će imati dosta posla.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code