Početna Sport Kup jedriličara sa Škvera, šest regata za klase “Optimist” i “Laser”

Kup jedriličara sa Škvera, šest regata za klase “Optimist” i “Laser”

2

Tokom protekla tri dana u Herceg Novom je održana regata “Kup jedriličara sa Škvera” koju je organizovao Jedriličarski klub Jugole Grakalić, za sportske klase Optimist i Laser. U svim klasama je odjedreno 6 regata.

Učestvovali su iz JK Delfin iz Tivta, JK Lahor iz Kotora, JK Orsan iz Dubrovnika i kluba domaćina, JK Jugole Grakalić.

Picerija i restoran

U klasi Optimist generalno postolje su osvojili jedriličari JK Delfin. Pavle Musić je prvi, Petar Klakor drugi i Viktor Lesjak treći. U konkurenciji do 12 godina Petar je prvi, Viktor drugi i Andrej Drakulović iz JK Lahor treći.

U klasi Optimist u konkurenciji djevojčica dominirale su jedriličarke JK Lahor iz Kotora. Prva je Romina Racković, druga je Nina Strahinja i treća je Vanja Strahinja. Nikola Golubović je prvi u klasi Laser 4.7, drugi je Danilo Jončić, obojica iz Delfina i treći je Vasilije Garić iz JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog.

U klasi Laser Standard pobjednik je Ilija Marković, drugi je Stefan Anđelić, obojica iz Delfina i treći je Luka Ognjanović iz JK Lahor iz Kotora.

Nagrade najboljim jedriličarima su dodijelili Milivoj Dukić, naš najtrofejniji jedriličar u klasi Laser Standard i dvostruki uzastopni učesnik na Olimpijskim igrama i Ilko Klakor, selektor jedriličarske reprezentacije Crne Gore. Pehar za najbolji klub predsjednik CGJS, Predrag Vukčević, dodijelio je treneru Klakoru za rezultate JK Delfin Tivat.

Dodijeljene su i memorijalne nagrade u znak sjećanja na poseban doprinos razvoju i rezultatima kluba koji ima tradiciju dugu 70 godina. Aglaja Budeč, čiji otac dr Đoržđe Džona Budeč je bio bivši predsjednik kluba, dodijelila je pehar Memorijal dr Džon Budeč jedriličaru Nikoli Goluboviću. Danilo Mirković, inače i sam jedriličar, u ime sjećanja na prvaka Prvog šampionata Jugoslavije u klasi Optimist, pehar Memorijal Goran Mirković dodijelio je Pavlu Musiću.

Predsjednik CGJS Predrag Vukčević dodijelio je nagradu Memorijal Gorana Mirjačića jedriličaru JK Delfin Petru Klakoru.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code