Početna Oko nas Tivat Kusovac: Dinamičan razvoj Tivta

Kusovac: Dinamičan razvoj Tivta

0

Sedamdeset i pet godina nakon oslobođenja, Tivat je ostvario dinamičan i svestran razvoj, zauzimajući visoko mjesto na listi brzorastućih kvalitetnih turističkih destinacija, kazao je u prigodnoj besjedi povodom Dana opštine Tivat, na svečanoj sjednici Skupštine, predsjednik te opštine, Siniša Kusovac.

Foto: Pixabay

U periodu nove istorije Crne Gore, nakon obnove nezavisnosti, Tivat je zahvaljujući mudrosti svojih građana, odgovornom radu gradske uprave i velikoj podršci Vlade Crne Gore, iskoristio potencijale i danas je personifikacija vizije napretka cijele zemlje, kazao je on.

Od prošlog praznika u razvoj grada i skoro 30 projekata uloženo je više od 10 miliona eura, podsjetio je Kusovac i najavio da će poslije Nove godine biti završena prva faza šetališta Belane.

– Investiciona završnica ove godine biće početak izgradnje kružnih tokova na trasi budućeg glavnog bulevara, za šta su obezbijeđeni svi uslovi. U prvoj polovini naredne godine, Tivat bi trebalo da ima u funkciji tri kružna toka – kazao je Kusovac napominjući da će Vlada Crne Gore obezbijediti 4 miliona eura.

Naredne godine planiana je rekonstrukcija sportskog centra Župa sa potencijalnom izgradnjom zatvorenog bazena i projekti izgradnje novih školskih objekata za područna odjeljenja u Donjoj Lastvi i Gradiošnici.

On je čestitao tri praznika, Dan Opštine i dva vjerska Svetog Arhangela i Gospu od Zdravlja.

Dodijeljene su i Novembarske nagrade Tivta, Službi zaštite i spasavanja i SMŠ ”Mladost”. Najbolji studenti ove godine i dobitnici nagrada su Slađana Francesković, Mileva Manojlović, Darko Đikanović, Ana Puljiz i Milena Nikolić.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code