Početna Magazin KUVANO VINO ZA HLADNE DANE

KUVANO VINO ZA HLADNE DANE

0

Osim za dobro raspoloženje kuvano vino je dobro i da spriječi prehladu ali i da zagrije krv.

U ovim hladim danima prijaće vam kuvano vino. Možete ga pripremiti sa cimetom ili narandžom.
SA CIMETOM
Potrebno je: 7,5 dl crnog vina, 125 g šećera, narandža, dva štapića cimeta, tri zrna karanfilića, 10 zrna crnog bibera.
Vino sipajte u šerpu i zagrijte na umjerenoj temperaturi, pazeći da ne proključa, pa dodajte šećer, cimet, karanfilić, biber i struganu koru od pomorandže. Sasvim smanjite temperaturu i kuvajte još 20 minuta, pazeći da vino ne ključa, procedite i odmah služite.
BEZ ALKOHOLA
Potrebno je: 1 l soka od grožđa, 2 kašike limunovog soka, 20 g suvog grožđa, štapić cimeta, malo kardamoma i zrno karanfilića.
U posudi pomješajte sve sastojke i kuvajte 20 minuta na sasvim niskoj temperaturi, pazeći da tečnost ne ključa. Procedite i odmah služite.
SA NARANDŽOM
Potrebno je: 1 l crnog vina, 250 g šećera u kockicama, štapić cimeta, 2 zrna karanfilića, malo struganog muškatnog oraščića, limun i 2 narandže.
Pomješajte vino, šećer, cimet i struganu limunovu i koru od dvije narandže i kuvajte na umjerenoj temperaturi. Kada vino počne da vri kuvajte još 5 minuta, pa sasvim smanjite temperaturu, dodajte začine. Kuvajte još 20 minuta pazeći da vino ne ključa. Za to vrijeme narandžama uklonite bijelu opnu, isjecite ih na kockice i rasporedite ih u čaše. Kuvano vino procijedite, sipajte preko komadića narandže i odmah služite.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code