Početna Eco Kvalitet morske vode na 96% kupališta na primorju prve klase

Kvalitet morske vode na 96% kupališta na primorju prve klase

1

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sprovodio u periodu od 1. od 4. Avgusta, pokazali su da je na 96% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 4% kupališta bio K2 klase.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Picerija i restoran

Analize kvaliteta vode na obali Herceg Novog, tačnije na 19 kupališta, pokazale su kvalitet K1, dok je na dva kupališta voda bila klase K2.

Od ukupno 9 kupališta u opštini Tivat voda je bila odličnog kvaliteta na njih 8, dok je na jednom kupalištu voda bila K2 klase.

U Kotoru je, od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 bio na 14 lokacija dok je na jednoj lokaciji bio klase K2.

Na području opština Ulcinj, Bar i Budva voda je bila odličnog kvaliteta na svim lokacijama na kojima se prati sanitarni kvalitet morske vode za kupanje i rekreaciju.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

1 komentar

  1. simptomatično da kod saint tropeza u Baošiće ove godine nema mjerenja, vjerovatno jer je voda lošeg kvaliteta, pa da ne kvare prosjek kvaliteta vode.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code