Početna Eco Kvalitet morske vode na 97% kupališta na primorju prve klase

Kvalitet morske vode na 97% kupališta na primorju prve klase

6

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 18. do 19. jula pokazali su da je na 97% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 3% kupališta bio K2 klase.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvalitetna, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju, saopštavaju iz Morskog dobra.

Analize kvaliteta vode na obali Herceg Novog, tačnije na 20 kupališta pokazale su kvalitet K1, dok je na jednom kupalištu voda bila klase K2 (Novosadsko kupalište).

Od ukupno 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta na njih 15, dok je na jednom kupalištu voda bila K2 klase.

Na području opštine Bar, Budva i Tivat voda je bila odličnog kvaliteta K1 na svim lokacijama na kojima se prati sanitarni kvalitet morske vode za kupanje i rekreaciju.

U Kotoru je, od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 bio na 14 lokacija dok je na jednoj lokaciji kvalitet bio klase K2.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode, kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

6 Komentari

  1. Da li se iko pita sta ce biti sa kompletnim zalivom kada pocnu da rade ove silne marine ? Zivimo na mjestu koje ima poseban geografski polozaj, koje je nastalo na poseban nacin (ne fjordovski kako vecina misli) koje ima poseban smek i car. Hoce li se iko obratiti svetskim organizacijama za zastitu zivotne sredine, oce li se iko pozvati na poglavlja konvenicje Marpol koja se odnosi na zagadjenje mora i zastitu od istog ? Samo pitam..

    • Slazem se. Ali, da ti vodis mjerenje cistoce mora bio bi prinudjen da uradis istu stvar, ili bi te turisticki radnici ili oni koji zive od turizma linčovali….

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code