LABAN: UDRUŽENJE FIZIOTERAPEUTA NE TREBA DA SE MIJEŠA U PROBLEME STUDENATA SA...

LABAN: UDRUŽENJE FIZIOTERAPEUTA NE TREBA DA SE MIJEŠA U PROBLEME STUDENATA SA FAKULTETOM

140
0
Podijeli

Povodm saopštenja Udruženja fizioterapeuta Crne Gore u kojem je navedeno da su studenti I godine Fakulteta primijenjene fizioterapije u Igalu bojkotom nastave i svojim zahtjevima “udarili na struku i rejting Fakukteta”, reagovao je predstavnik studenata, Nemanja Laban.

On nam je kazao da su za saopštenje Udruženja fizioterapeuta saznali iz medija.
– Studenti smatraju da nije na Udruženju da razmatra da li su studenti bojkotom nastave i svojim zahtjevima “udarili na struku”, jer niko od studenata to ne radi. Oni nemaju pravo da se miješaju u unutrašnje probleme između studenata i Fakulteta – navodi Laban.
Nakon saopštenja Udruženja fizioterapeuta, studenti su tokom jučerašnjeg dana održali sastanak na kojem je odlučeno da se neće sa ostalim studentima više prepucavati preko medija, već će se sve obavljati u pismenoj formi. Laban je još jednom istakao da oni samo žele da se studentska prava koja im pripadaju prema Bolonji praktično sprovedu.
“Niko od nas ni u jednom trenutku nije tražio blaže kriterijume ocjenjivanja, samo pravdu i Bolonju. Mi želimo da ostvarimo svoja prava, što ne znači da ubuduće nećemo kvalitetno i kompetentno rješavati zdravstvene probleme. Niko neće ili nije u stanju da nas sasluša, već svako priča svoju priču. Udruženje fizioterapeuta trebalo bi da zastupa radnike, a ne da se prepucavaju sa studentima”.
On je podsjetio da svi studenti koji su bojkotovali predavanja, sada ih uredno pohađaju, naglašavajući da čekaju sastanak Vijeća profesora, koji je zakazan za 10. mart, na kojem će se raspravljati o njihovim zahtjevima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code